Bizpoint — March 13, 2020 at 4:59 pm

Tehnologie de vânzare la liber

by

AmazonAmazon a anunţat cu câteva zile în urmă că tehnologia sa de plată fără existenţa unei casierii este de acum pusă la dispoziţia oricui vrea să o achiziţioneze pentru a o folosi în scop propriu. Tehnologia permite cumpărătorilor să intre într-un magazin offline, să colecţioneze articole de cumpărat şi să iasă din magazin fără să utilizeze instrumente de plată. Plata se va face prin facturarea automată a contului cumpărătorului.

Tehnologia se numeşte Just Walk Out, şi Amazon şi-a actualizat site-ul web pentru a oglindi disponibilitatea aplicaţiei software către comercianţi.Conform gigantului tehnologic, cu ajutorul acestei tehnologii, magazinele pot primi cumpărătorii doar pe baza cardului lor de credit sau debit. Aceştia nu trebuie să descarce nicio aplicaţie şi nici să-şi creeze un cont Amazon. La finele cumpărăturilor, ei pot ieşi din magazin, iar cardul lor va fi facturat pentru achiziţii într-un coş virtual. Tehnologia este avantajoasă în special pentru folosirea cardurilor de credit.

Amazon lucrează la acest sistem de peste doi ani şi a deschis mai multe magazine în nume propriu în diverse părţi ale lumii. Tehnic, în cadrul magazinului sunt folosite sute de camere şi senzori pentru a detecta articolele selectate de client şi momentul ieşirii acestuia din magazin. Conform analiştilor, mutarea Amazon este logică, deoarece firma va putea câştiga mult mai mulţi bani din vânzarea tehnologiei către terţi decât din extinderea reţelei proprii de magazine.