Financiar-Bancar — March 16, 2020 at 10:26 am

Sberbank din Ungaria și Croația utilizează soluții Asseco pentru monitorizarea și prevenirea fraudei

by

csm_Fraud_Prevention_cff6d6a75bSberbank Ungaria și Sberbank Croația au ales soluția InACT Enterprise Fraud Monitoring & Preventionde la Asseco. Ambele bănci aveau nevoie de o soluție pregătită pentru PSD2 pentru monitorizarea și prevenirea atacurilor de fraudă.

Pentru a îndeplini termenul final al PSD2, oficialii băncii au preferat InACT pentru implementarea rapidă pentru a monitoriza tranzacțiile de pe internet banking, servicii bancare mobile și sisteme de plată terțe (TPPS).

Mirko Grbavac, șeful IT, Sberbank Croatia a declarat: „Am ales o soluție matură care să fie utilizată pentru aceste procese, iar ca client suntem mulțumiți de abilitățile de soluție și de abordarea și receptivitatea furnizorului. Lucrul la proiect cu colegii de la InACT a fost extrem de profesional, deoarece au demonstrat flexibilitate și un nivel înalt de competență profesională. Așteptăm cu nerăbdare să extindem integrările soluției în alte domenii ale băncii.”

Hatice Ayas, liderul țării ASEE Turcia, a spus:  „Am extins cunoștințele noastre antifraudă pe piața maghiară pentru prima dată cu InACT. Prin urmare, suntem foarte încântați să fim vânzătorul IT de încredere din Sberbank Ungaria. În plus, suntem mândri să oferim Sberbank Croația aceeași soluție. În ceea ce privește PSD2, am putut adapta rapid InACT la canalele digitale ale ambelor bănci, datorită infrastructurii sale transparente”.

Robert Mihaljek, ASEE Croatia Solution Sales Manager, a concluzionat: „Deoarece băncile implementează API-uri pentru TPP în cadrul PSD2, gestionarea fraudei devine mai sensibilă pentru instituțiile bancare digitale și instituțiile financiare trebuie să obțină controlul asupra atacurilor sofisticate de fraudă. Cred cu tărie că nu numai că vom oferi pentru Sberbank Ungaria și Sberbank Croația un sistem de monitorizare a fraudei, ci și vom creea valoare adăugată pentru afacerile lor ”.