Data Center / Storage, Networking — March 25, 2020 at 10:16 am

Modernizarea centrului de date ca soluţie pentru problemele lumii moderne

by

Grupul Hefame este un lanţ spaniol de distribuţie produse farmaceutice, care acoperă regiunea centrală şi de sud-est a peninsulei iberice. Pe lângă medicamente, Hefame produce şi distribuie o gamă largă de produse cosmetice şi de îngrijire a pielii, grupate sub numele de marcă “Interapothek”. Ca firmă de logistică, Hefame lucrează deja de ani de zile cu Allied Telesis pentru eficientizarea operaţională a afacerii.

hefame-960-logoRecent, firma spaniolă a decis să-şi reproiecteze infrastructura centrului de date prin achiziţia de noi servere în scopul integrării de sisteme digitale. Pentru aceasta, Hefame avea nevoie de un nou miez robust al reţelei, care să asigure accesul fluid la toate aplicaţiile online pentru întreg personalul.

“Era nevoie să efectuăm un salt calitativ şi cantitativ al arhitecturii de reţea, ca să maximizăm rezultatele şi să obţinem tot ce se poate din noile servere de sistem”, spune Jose Manuel Pellicer Manzanera, Communications and Security Manager, Hefame.

În principal, era nevoie de creşterea lăţimii de bandă a centrului de date şi a puterii reţelei, de trecerea de la o viteză de 10Gbps la o viteză de 40Gbps, de sporirea convergenţei reţelei şi de garantarea redundanţei. În acest sens, Allied Telesis a constituit cea mai la îndemână opţiune pentru Hefame. “Lucrăm de multă vreme cu Hefame şi între noi s-a creat un parteneriat bazat pe încredere reciprocă. Ca atare, pentru noi a fost uşor să generăm un cadru de lucru perfect adaptat nevoilor firmei, atât tehnologic, cât şi financiar, oferindu-le cele mai noi capabilităţi de comutare date şi reîncadrând în noua arhitectură unele din produsele Allied Telesis deja în uz”, spune şi Fernando Luis, Sales Representative, Allied Telesis.

Ca soluţie, Hefame şi-a actualizat switch-urile existente Allied Telesis SwitchBlade x908 la generaţia următoare de echipamente, SwitchBlade x908 GEN2— o soluţie ideală pentru un miez de reţea modernă de companie. Noul miez conţine acum patru switch-uri SBx908 GEN2 şi foloseşte Long Distance Stacking (VCStack LD™) pentru obţinerea unui miez unic care să acopere ambele centre de date existente.

Performanţele ridicate ale acestui nou centru de date virtual permit suportul pentru noi servere de mare viteză şi pentru toate aplicaţiile necesare, şi oferă acces wireless facil pentru personalul firmei. “Am îmbunătăţit în mod substanţial coloana vertebrală a reţelei noastre, care acum poate gestiona cu uşurinţă noile servere de sistem, graţie echipamentelor SBx908 GEN2 şi noilor legături de 40Gbps”, spune Amando Vela Vela, Director of Information Systems, Hefame. “Pe lângă îmbunătăţirea vitezei reţelei noastre, noul miez de reţea a simplificat considerabil topologia reţelei. Asta înseamnă mai puţine probleme de rezolvat, mai puţin timp dedicat managementului şi conexiuni mai fluide”.

Noua arhitectură a păstrat şi echipamentele mai vechi, SwitchBlade x908, în calitate de switch-uri de distribuţie la un nivel inferior. Pe lângă asta, noua arhitectură a fost astfel gândită încât să poată fi scalată cu uşurinţă la viteze de 100Gbps dacă apare nevoia, graţie opţiunii hot-swappable XEM 100G instalate. Această opţiune asigură suportul tehnologic pentru creştere şi îmbunătăţirea proceselor de afaceri, atât în acest moment, cât şi în viitorul apropiat.