Analiza — March 30, 2020 at 7:00 pm

Furnizorii de BI oferă resurse pentru analiza COVID-19

by

Pe măsură ce COVID-19 continuă să se extindă, unii furnizori de software de analiză pun la dispoziție resurse pentru a ajuta la înțelegerea pandemiei și pot contribui la încetinirea creșterii acesteia.

covid-19Tableau, de exemplu, a dezvoltat o pagină de resurse care cuprinde o serie de tablouri de bord care arată răspândirea coronavirusului. Între timp, SAS a creat un raport care arată statisticile cheie COVID-19.

Și Qlik, deși are o aplicație similară care arată statistici care sunt disponibile la cerere, lucrează cu organizații din întreaga lume pentru a colecta date din surse disparate, pentru ca nu numai să înțeleagă situația actuală, ci și să prevină un viitor focar similar în viitor.

Pagina de resurse a Tableau include peste o duzină de tablouri de bord relevante, cu vizualizări de date care arată numărul de cazuri de coronavirus atât în general, cât și defalcat după locație, precum și numărul de persoane recuperate și numărul de decese cauzate de COVID-19.

În plus, pagina Tableau are o hartă a Statelor Unite care arată numărul de cazuri de coronavirus după stat, un tablou de bord care compară răspândirea coronavirusului cu extinderea SARS și oferă link-uri către baza de date COVID-19 din lume.

Similar cu Tableau, SAS a alcătuit un raport detaliat cu hărți și diagrame care arată răspândirea COVID-19 atât la nivel global, cât și în funcție de locație. Și, de asemenea, oferă un link către OMS. Raportul are ca scop educarea unui public în general, dar servește și ca punct de plecare pentru organizațiile implicate în lupta împotriva COVID-19 pentru a obține informații de bază, apoi pentru a aprofunda datele și a face analize mai avansate.

În timp ce Tableau și SAS au pagini de resurse pe site-urile lor web, Qlik are informații similare disponibile oricui care o solicită. Între timp, prin Qlik.org, principalul obiectiv al vânzătorului este acela de a lucra cu organizații de sănătate și non-profit din întreaga lume pentru a colecta date din diverse surse, a le pregăti și a se asigura că datele sunt cât se poate de precise.

Qlik este membru al mesei rotunde a sectorului privat (PSRT), o colaborare a companiilor care lucrează cu OMS și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Prin intermediul PSRT, Qlik are acces la date de la alți membri, inclusiv companii de furnizare de servicii medicale, farmaceutice și medicale ale căror informații pot fi esențiale pentru înțelegerea și combaterea răspândirii COVID-19.

Dar, Tableau, SAS și Qlik nu sunt singurii furnizori de analize care contribuie cu resurse legate de COVID-19. De exemplu, Splunk a pus la dispoziția oricărei persoane sau organizații un tablou de bord, iar Kaggle, o filială a Google, furnizează o pagină de informații similare cu cele de la Tableau și SAS. Între timp, TigerGraph, un furnizor de baze de date grafice, își oferă serviciile disponibile gratuit oricui sau oricărei organizații care participă la lupta împotriva COVID-19.

În ciuda eforturilor furnizorilor de software de analiză, analiștii sunt sceptici cu privire la rolul pe care îl pot juca în încetinirea și stoparea răspândirii COVID-19. Vânzătorii pot educa cu modul în care afișează informațiile, însă natura orientată spre spate a vizualizărilor de date, spunând ce s-a întâmplat deja, limitează ceea ce furnizorii pot face proactiv pentru organizațiile cu care nu lucrează deja la un nivel de modelare mai profund și predictiv.