Networking — March 30, 2020 at 2:26 pm

Managementul automatizat pentru camerele de supraveghere Axis folosind soluții Allied Telesis ONVIF Profile Q

by

video_surveillanceELKO Romania anunță că Allied Telesis va asigura suport pentru management centralizat al sistemelor de supraveghere de dimensiuni mari și medii, prin integrarea specificațiilor ONVIF (Open Network Video Interface Forum) cu tehnologia proprie, Autonomous Management Framework (AMF)™.

Concurența dintre producătorii de echipamente și soluții de rețea s-a extins și pe piața în continuă creștere a sistemelor de supraveghere video. Cu toate acestea, Allied Telesis rămâne singurul producător de switch-uri Ethernet care integrează protocolul Profile Q. Acest set de specificații pentru sisteme video IP și software de management aferent are ca scop fluidizarea interoperării și ar putea deveni un standard deschis în industria de profil. Integrarea sa în echipamentele de rețea Allied Telesis reprezintă o veste excelentă pentru integratorii de sisteme și pentru furnizorii de servicii care doresc să implementeze camerele clienților în rețele IoT, cu soluții de control, management și administrare automatizate. În urma acestei decizii, partenerii ELKO Romania nu numai că le vor putea oferi clienților lor cele mai avansate camere de supraveghere video produse de Axis Communications și cele mai avansate echipamente de rețea create de Allied Telesis, dar vor putea garanta și fluiditate maximă în operarea și administrarea acestora prin intermediul unui singur sistem.

“Rețelele automatizate, capabile de corectarea automată a problemelor, sunt esențiale pentru fiabilitate și eficiență în orice industrie”, a spus Graham Walker, VP Marketing la Allied Telesis. “Indiferent că vorbim despre producție, infrastructură critică, sănătate, retail sau instituții guvernamentale, tehnologia tinde să devină tot mai complicată, mai ales în cazul rețelelor mari, descentralizate. În paralel, ne confruntăm cu o lipsă tot mai acută de operatori și tehnicieni calificați. Acesta este motivul pentru care investim în soluții care să simplifice și să automatizeze activitățile uzuale, astfel încât clienții noștri să beneficieze de costuri mai mici, riscuri scăzute și operare simplificată a rețelei.”

Tehnologia Autonomous Management Framework (AMF) facilitează un nivel ridicat de automatizare a mai multor aspecte ce țin de operarea rețelei, de la administrare, configurare, detecție și diagnoză, până la recuperare după apariția unor probleme. Drept urmare, este redusă nevoia de a angaja personal suplimentar pentru operarea, controlul și mentenanța rețelei.

În  cazul unei rețele folosite pentru supraveghere, organizațiile nu sunt nevoite să apeleze la un tehnician ori de câte ori o cameră IP prezintă o problemă. Aceasta va fi repornită în mod automat, iar dacă problema nu va fi remediată nici în acest fel, înlocuirea fizică a dispozitivului poate fi efectuată de orice angajat, prin simpla montare în poziție și apăsarea butonului “On”. După aceea, platforma de management AMF realizează în mod automat conectarea, configurarea și integrarea în rețea.

Conform rapoartelor și comunicărilor partenerilor Allied Telesis din industrii precum: auto, electronică, ITC și rețele energetice, AMF îi ajută să reducă semnificativ costurile de operare și administrare ale rețelelor. Iar proiectele pilot aflate deja în derulare alături de producători de camere IP și furnizori de servicii de supraveghere vor demonstra beneficiile uriașe oferite aplicațiilor de supraveghere comercială.

Soluțiile Axis Communications și Allied Telesis sunt distribuite în România prin rețeaua locală de parteneri ELKO Romania.