Esential — April 2, 2020 at 10:33 am

Piedica majoră din calea dezvoltării

by

Infrastructura IT HibridaConform unui raport publicat recent de firma de management IT Boomi, aproape jumătate din firmele aflate în regiunea geografică Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), adică 45% mai exact, au senzaţia că sunt ţinute în loc în acest moment de infrastructura IT depăşită moral. Însă pentru aceste firme renunţarea la astfel de infrastructuri IT depăşite pare un lucru mult mai uşor de declarat decât de făcut efectiv.

Motivele, conform raportului, constau în lipsa cronică de tehnologii de integrare care să incorporeze date provenite de la orice dispozitiv sau sursă de date (51%) şi lipsa abilităţilor umane necesare de integrare tehnologii (39%). Vestea bună este că măcar la nivelul de conştientizare a beneficiilor unei infrastructuri IT modernizate lucrurile stau altfel. Aproape 60% din respondenţi conştientizează avantajele legate de performanţe şi securitate, circa 55% dintre ei apreciază creşterea mai rapidă a afacerii asigurată de o astfel de infrastructură modernă, iar puţin peste 50% apreciază agilitatea îmbunătăţită a IT-ului.

Toate astea se petrec în circumstanţele în care fonduri din ce în ce mai mari sunt alocate eforturilor de transformare digitală. Datorită acestui din urmă aspect, autorii raportului afirmă că semnele clare ale schimbării rapide se văd pretutindeni în regiune. Iar unul dintre acestea este acela că la ora actuală doar circa o treime din bugetele IT sunt alocate pentru asigurarea operaţionalităţii infrastructurii IT existente, faţă de un nivel de 70-80% până de curând. Cei mai mulţi bani se îndreaptă acum către găsirea de soluţii optime de modernizare.