NEW TECHNOLOGY, Transport/Travel — April 22, 2020 at 9:23 pm

Inteligența artificială optimizează controlul traficului maritim al Japoniei

by

main_tcm100-4510759_tcm100-2750236-32Fujitsu a anunțat rezultatele unui test pe teren efectuat împreună cu Garda de Coastă din Japonia, pentru a prezice coliziunile navelor cu tehnologie de inteligență artificială, demonstrând utilitatea sa pentru a detecta din timp riscurile de coliziune și a reduce la minimum pericolul astfel de accidente.

Testul privind controlul traficului maritim al Japoniei a fost efectuat în perioada decembrie 2019 – martie 2020 la Centrul de servicii de trafic de la Tokyo Wan Vessel, care oferă servicii de asistență la navigație, în cadrul unui contract de externalizare cu Garda Japonia de coastă.

Folosind tehnologia Zinrai AI centrată pe oameni, dezvoltată de Laboratoarele Fujitsu, se pot detecta accidente între nave și zonele în care riscurile de coliziune sunt concentrate în Golful Tokyo. Aplicând această tehnologie sistemului Vessel Traffic Services (VTS) utilizat în operațiunile de control al traficului maritim, Fujitsu a confirmat că poate contribui la prevenirea riscurilor între nave și la îmbunătățirea siguranței traficului maritim.

Potrivit unui raport al Consiliului de securitate al transporturilor din Japonia, între 2009 și 2019 au existat 2.863 de accidente de coliziune maritimă numai în țara japoneză, cu o medie de 286 de accidente pe an. Coliziunile care implică nave mari pot avea un impact semnificativ asupra societății, asupra siguranței echipajelor, a avariilor navelor și a poluării marine.

 

Citiți și:

Fujitsu lansează o soluţie de analiză grafică bazată pe AI

Fujitsu: Soluția AI pentru call centere

Verificarea AI de la Fujitsu ar putea descoperi tipuri de cancer sau zone defecte dintr-un produs