NEW TECHNOLOGY — May 4, 2020 at 2:54 pm

Un start-up românesc dezvoltă tehnologii inovatoare capabile să genereze synthetic media

by

HumansHumans, un start-up romanesc de deep tech, a atras, în plină pandemie, 330.000 de euro pentru dezvoltarea unei tehnologii inovatoare capabile să genereze synthetic (AI-created) media. Cei mai mari investitori în companie sunt Early Game Ventures, fond de venture capital care investeste în start-up-uri din România din industrii emergente, și ROCA X, parte a Impetum Group, un proiect destinat afacerilor disruptive, precum și un investitor privat.

Tehnologia dezvoltată de Humans se bazează pe cele mai noi progrese din zona de inteligență artificială (AI) și constă în manipularea vocii, imaginii și gesturilor unei persoane, în scopul generării unor reprezentări sintetice ale identității sale, cunoscute și sub denumirea de ADN digital, synthetic sau algorithmically generated media.

Tehnologia va permite, spre exemplu, nararea cărților (audio-books) de către actorul preferat, susținerea unor cursuri online (de fizică cuantică, de ex.) de către vedeta preferată, montarea unor reclame fără a fi necesară prezența fizic a vedetelor sau personalizarea producțiilor audio-video în orice limbă. Platforma dezvoltată de Humans va genera prin tehnologia proprie reprezentări sintetice pe baza consimțământului titularilor acestor date, pe care le va distribui printr-un model B2B către industrii diverse – de la producție și generare media, advertising și securitate, la cursuri și live video conferencing.