COMUNICATE, EDUCATIE / JOB — May 12, 2020 at 10:36 am

Biblioteca de Laptopuri sprijină copii nevoiași

by

logo_biblioteca_1200_628Biblioteca de Laptopuri este un proiect prin care PRAS colectează, repară şi donează echipamente IT copiilor nevoiași care nu pot participa la lecțiile online. Conform estimărilor Ministerului Educației cca 250.000 de copii nu dețin dispozitivele sau serviciile de date necesare conectării la platformele de învățământ online, alături de profesori şi colegi. Majoritatea provin din familii nevoiașe care nu își permit achiziția unui calculator. Această situație le va afecta semnificativ nivelul de educație, mai ales că până în luna septembrie, cursurile școlare vor fi disponibile doar online.

300x250 - var 1Prin lansarea Bibliotecii de Laptopuri, PRAS dorește să vină în sprijinul copiilor care nu își permit un calculator. Prin acest program, compania donează toate laptopurile neutilizate de la birou, dar pe care un copil nevoiaș le-ar putea folosi pentru a-și face lecțiile. Mai mult decât atât, PRAS strânge laptopuri vechi, le repară gratuit și le trimite elevilor. Compania lansează un apel către întreaga piață de a dona laptopurile vechi, nefolosite sau stricate. Indiferent de configurație sau sistem de operare, echipa PRAS le va face funcționale, pentru ca un copil să le poată folosi pentru lecții online.

„Sunt sigur că multe companii au laptopuri funcționale, dar care sunt propuse spre casare, pentru că au devenit desuete sau nu fac față aplicațiilor actuale. Configurațiile sunt însă potrivite pentru accesarea platformelor educaționale online, iar colegii mei le vor verifica și repara pentru a funcționa impecabil. Un astfel de laptop reprezintă șansa unui copil nevoiaș de a-şi continua activitatea şi a nu rămâne în urmă la reînceperea cursurilor”, consideră Paul Roman, Director General, Pras Consulting.

De asemenea, PRAS aşteaptă mesaje la adresa biblioteca@pras.ro despre familiile cu copii cărora le-ar fi utile aceste laptopuri. Compania este deschisă către orice colaborare cu alte companii sau ONG-uri, pentru ca Biblioteca de Laptopuri să ajute cât mai mulți elevi.