Networking, Productie — May 19, 2020 at 1:23 pm

Camere termografice instalate la Dacia – Renault

by

Recent, Grupul Hikvision, producător mondial de produse și soluții inovatoare de supraveghere video, a furnizat un sistem avansat de monitorizare a temperaturii angajaților Grupului Dacia Renault în cadrul unui proiect dezvoltat de partenerul său Eutron Invest Romania.

Photo_560x194px_CornelSoluția Hikvision a fost implementată la Uzinele Dacia Mioveni, la Centrul Tehnic Renault Titu și la sediul Renault Bucharest Business Connected. Printre alte proiecte publice desfășurate anterior de Hikvision în România se numără și donația către Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” a unor camere de detectare a temperaturii persoanelor.

Echipamentele și tehnologiile de scanare a temperaturii marca Hikvision sunt instalate în lumea întreagă, în aeroporturi, clădiri de birouri, uzine, stații de metrou, gări, școli și în alte locuri publice cu trafic intens etc.

Au o serie de avantaje competitive cu care s-au impus pe piața mondială:
–  Măsurarea temperaturii se face fără contact fizic, ceea ce e esențial pentru evitarea contaminărilor
–  Timp scurt (o secundă) de detectare a temperaturii la suprafața pielii unei persoane
–  Detectarea temperaturii mai multor persoane, simultan, în locurile aglomerate
–  Alarmare instantanee a personalului de securitate în cazul unor persoane cu febră
–  Integrarea modulelor de Inteligență Artificială reduce la minim alarmele false generate de alte surse de căldură

Ce tipuri de sisteme de camere termografice au fost instalate la sediile Dacia – Renault
În total, la Uzinele Dacia Mioveni, la Centrul Tehnic Renault Titu și la sediul Renault Bucharest Business Connected, Eutron Invest România a instalat 156 de echipamente Hikvision, camere termografice portabile și fixe, precum și video recordere de rețea.

Camerele termografice instalate la Dacia – Renault au o acuratețe remarcabilă în măsurarea temperaturii umane, iar scala de detectare a temperaturii este situată între 30°C – 45°C.

Cercetătorii Hikvision perfecționează continuu și o serie de Network Video Recorder (NVR) inteligente care analizează conținutul livrat de camerele video, inclusiv cele termografice, și sunt capabile să ia decizii privind securitatea unor perimetre fără intervenție umană.
Bazate pe algoritmi de Inteligență Artificială și pe soluții avansate de recunoaștere facială, au o acuratețe de 90% în evitarea alarmelor false.
Echipamentele NVC funcționează și în cazul în care persoanele scanate poartă măști de protecție.

 

Citiți și:

Prevenirea incendiilor şi protecţia echipamentelor cu camerele termografice

Human Thermal Gate 1920, portal de scanare termografică pentru persoane