COMUNICATE — May 27, 2020 at 12:02 pm

Platforma de software Stripe lansată în România

by

Stripe - engineers collaboratingStripe este una dintre platformele software pentru derularea unei afaceri online, gestionând miliarde de dolari în fiecare an pentru companiile de succes din întreaga lume. Mai mult, Stripe construiește cele mai puternice și flexibile instrumente pentru e-commerce: de la servicii de abonament la magazine online sau  platforme de crowdfunding. De aceea, sute de mii dintre cele mai inovatoare companii de tehnologie din lume escaladează mai rapid și mai eficient, construindu-și afacerile cu ajutorul platformei Stripe.

„România are mult talent antreprenorial și tehnologic, iar noi suntem de părere că mai multe companii online românești ar trebui să se extindă la nivel global”, spune Marcin Misztal, Director General Stripe pentru Europa Centrală si de Est. „Stripe își propune să susțină mai multe companii pentru a-și expune creativitatea și ambiția în restul lumii.”

Cu doar câteva clicuri, afacerile se pot extinde în întreaga lume folosind infrastructura Stripe
Începând de astăzi, întreprinderile din aceste cinci țări pot începe să accepte plăți în peste 130 de valute în doar 10 minute. Pentru prima dată, platforma de software oferă acces la rețeaua globală de plăți și trezorerie a Stripe. Pe lângă acceptarea plăților, companiile pot utiliza Stripe pentru a gestiona contabilitatea, facturarea, plata către terți și optimizarea plăților mobile – toate dintr-un tablou de bord centralizat. Utilizatorii au acces și la portofele mobile, cum ar fi Apple Pay și Google Pay.

Stripe ajută companiile să minimizeze frauda online
Pe lângă provocările legate de gestionarea mai multor monede, frauda este adesea unul dintre cei mai mari blocanți pentru business-urile care doresc să vândă consumatorilor din întreaga lume. Stripe folosește o mecanică avansată pentru a oferi protecție împotriva fraudei și garanții de securitate care protejează afacerile și clienții lor împotriva tranzacțiilor frauduloase.

Stripe accelerează noile modele de afaceri pe internet și ajută business-urile tradiționale să inoveze mai rapid
Pe măsură ce activitățile se îndreaptă către mediul online, apare un nou val de companii pe internet, incluzând piețele de desfacere, crowdfunding-ul și business-urile de abonamente. Stripe poate echipa dezvoltatorii de software și antreprenorii din Europa cu instrumentele de care au nevoie pentru a face parte din următorul lot de giganti de pe Internet.

Stripe a fost disponibil pentru testări beta în România, iar feedback-ul partenerilor a fost foarte încurajator:

“Fiind un antreprenor pe cont propriu, Stripe mă ajută să câștig mult mai ușor clienți din întreaga lume și să lucrez împreună cu ei. Îmi ușurează vânzarea produselor educaționale online, le oferă clienților mei modalități mai bune de a-și plăti facturile, îmi oferă rapoarte și declarații mai detaliate pentru contabilul meu și este o experiență mai rapidă și mai curată în general. Sunt încântat că Stripe a venit în România”, spune Alexandru Vita, fondator, Foreground Web, România.

“Stripe a fost revoluționar pentru afacerea noastră. Ne-a oferit atât de multă flexibilitate a plăților, încât acum suntem mult mai capabili să ne concentrăm asupra clienților și a creșterii”, spune Ramon Năstase, CEO și co-fondator, TeachBit, România.