Transport/Travel — June 10, 2020 at 10:17 am

Amadeus şi Troovo îşi unesc forţele pentru automatizarea plăţilor de călătorie în mediul B2B

by

Agenţiile de turism care folosesc B2B Wallet de la Amadeus pentru plăţi vituale beneficiază acum de automatizare avansată a proceselor
Roboţii software vor ajuta agenţii să treacă mai uşor la plăţi virtuale

imgIntegrarea motorului avansat de tip RPA de la Troovo în cadrul B2B Wallet de la Amadeus înseamnă că întreg fluxul de plăţi virtuale poate fi acum automatizat foarte rapid. Iar acest fapt va ajuta industria de turism să transforme digital plăţile furnizorilor B2B.

Modul în care agenţiile de turism plătesc furnizorii de servicii specifice, cum ar fi liniile aeriene, se modifică permanent pe măsură de plăţile virtuale înlocuiesc metodele tradiţionale şi procesele vechi de plăţi. O astfel de trecere către cardurile virtuale ajută enorm la reducerea fraudelor, minimizarea riscurilor asociate intrării furnizorilor în stare de default, creşterea eficienţei şi chiar şa îmbunătăţirea marginilor de profit ale agenţiei. Până acum însă a fost nevoie de depunerea unor eforturi considerabile de integrare a sistemelor.

Introducerea unei soluţii RPA în ecuaţie înseamnă că datele esenţiale legate de fiecare plată şi rezervare pot fi mutate între sistemul de rezervare şi sistemul Passenger Service System (PSS) al liniei aeriene sau sistemul Property Management System (PMS) al hotelului în mod automat, de către un robot software.

Roboţii software sunt un instrument cu greutate mică, ce pot fi rapid configuraţi ca să completeze procese de business de bază, cum ar fi introducerea celor 16 digiţi ai numărului de card virtual sau detalii de rezervare călătorie, dintr-un sistem al agenţiei de turism în sistemul unei linii aeriene sau al unui hotel pentru completarea plăţii.

Această automatizare duce la evitarea erorilor umane sau la eliminarea efortului de integrare al sistemelor tradiţionale, care poate dura mai mult. Datele transferate includ informaţii virtuale despre card, care sunt inscripţionate în sistemul de rezervare, precum şi date de tranzacţionare furnizate către furnizorul de servicii de călătorie şi către banca emiţătoare a cardului.

Combinată cu soluţia B2B Wallet de la Amadeus, această soluţie oferă industriei de profil un produs inovativ care permite agenţiilor de turism să plătească furnizorii prin folosirea cu cea mai mare eficienţă a cardului virtual corect pentru scenariul de rezervare specific, indiferent că e vorba de card preplătit, card de debit sau card de credit. Cu ajutorul acestui parteneriat, Troovo beneficiază de dimensiunea globală atinsă de Amadeus în domeniul călătoriilor şi poate acum să acopere cerinţele specifice ale clienţilor din regiunea Asia-Pacific. Prin acest parteneriat, echipele operaţionale şi financiare ale organizaţiilor care folosesc B2B Wallet de la Amadeus pot, de asemenea, profita de pe urma unui singur punct de procesare şi management al tuturor plăţilor virtuale, astfel crescând transparenţa şi controlul operaţiunilor.

“Chiar dacă industria noastră trece prin vremuri nesigure şi provocatoare, inovaţia în zona plăţilor a rămas constantă dată fiind povara redusă a implementării şi contribuţia importantă către reducerea costurilor şi colectarea veniturilor. Pe măsură ce trecem prin această pandemie şi vom începe să reimaginăm modul în care agenţiile de turism îşi plătesc furnizorii de servicii, va deveni din ce în ce mai important modul în care adoptăm cele mai eficiente ţi automatizate abordări. Suntem încrezători că integrarea motorului RPA de la Troovo va permite clienţilor noştri să beneficieze şi mai rapid de pe urma plăţilor virtuale”, a comentat Damian Alonso, Head of Payer Services, Payments, Amadeus.

La rândul lui, Kurt Knackstedt, co-fondator şi CEO Troovo, a spus: “Plăţile virtuale efectuate prin B2B Wallet de la Amadeus, procesate prin intermediul soluţiei Troovo, elimină ineficienţele şi, simultan, furnizează un nou nivel de securitate şi uşurinţă în utilizare graţie RPA. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu echipa Amadeus pentru a stimula performanţele operaţionale şi comerciale ale clienţilor lor din zona plăţilor pe întregul mapamond”.

Troovo poate fi instalat lesne în cadrul fluxului de procesare plăţi al furnizorului de servicii de călătorie pentru a oferi o soluţie complet virtuală de generare şi procesare plăţi. Clienţii Amadeus B2B Wallet se pot acum bucura de beneficiile semnificative legate de managementul riscului, vizibilitatea datelor şi eficienţa comercială ale soluţiei B2B Wallet, combinate cu economiile de costuri operaţionale şi capabilităţile simple de integrare ale soluţiei Troovo Payments.