Aplicatii — June 11, 2020 at 12:29 pm

Aplicația Metrici – analiză termală și detectarea feței

by

LPR - License Plate RecognitionKonica Minolta Business Solutions România a încheiat un parteneriat tehnologic cu Metrici, brand românesc specializat în oferirea de soluții software și aplicații bazate pe analiză video și Inteligență Artificială.

Prin intermediul noului acord de colaborare, Konica Minolta România va furniza, alături de sistemele de supraveghere și analiză video MOBOTIX deținute în portofoliu, aplicațiile Metrici de analiză video, printre care LPR (recunoașterea numerelor de înmatriculare pentru gestionarea traficului sau parcărilor) și Thermal Analyzer cu detectare facială.

Thermal Analyzer with Face DetectionÎn contextul actualei crize mondiale de sănătate, cele două companii au dezvoltat integral și în timp record o aplicație de analiză termală și detecție a feței. Thermal Analyzer scanează un flux video în timp real, pentru a genera alarme în cazul persoanelor a căror temperatură corporală depășește un anumit prag. Sistemul permite evaluarea a sute de persoane pe minut, fără a restricționa fluxul. Această lansare vine după o lungă perioadă în care Konica Minolta și Metrici au integrat soluții de analiză video pentru industria de securitate și supraveghere.

„Suntem încântați să colaborăm cu Metrici, unul dintre cei mai importanți și vizionari dezvoltatori de software și aplicații bazate pe analiză video și Inteligență Artificială, renumit atât pe plan local, cât și internațional. Acest parteneriat face parte din strategia noastră de extindere a noii linii de business – INFORMATION MANAGEMENT – ce include, pe lângă soluții de Enterprise Content Management, și sistemele de supraveghere și analiză video MOBOTIX, compatibile cu aplicațiile Metrici”, afirmă Helmut Ignat, Director General Konica Minolta România.

„Parteneriatul cu Konica Minolta România vine ca un pas natural după numeroasele proiecte dezvoltate împreună la nivel european, pe sectorul de control acces și securitate. Împreună încercăm să oferim soluții software și hardware versatile, ce pot fi folosite și aplicate, de la managerierea unor mici afaceri la un smart city complet. Asocierea dintre cele două companii schimbă rapid modul de gestionare a problemelor de securitate, control acces, management al traficului și supraveghere video, în general”, apreciază Vlad Georgescu, CEO Metrici.

Aceste soluții avansate din domeniul Internet of Things pot fi utilizate ca instrumente de management pentru administrații locale sau companii din diferite domenii de activitate, de la transport, industrie și retail, până la sectorul de producție și sănătate.

Colaborarea dintre Konica Minolta România și Metrici mai include și aplicații pentru gestionarea parcărilor, prin intermediul Parking Place Detector, sau integrare cu proiecte smart city management, cu ajutorul aplicației Area Counter.