COMUNICATE, Foto-Video-Audio — June 16, 2020 at 3:24 pm

Huawei Next Image 2020 – cea mai mare competiție foto și video din lume – ia startul oficial

by

Next Image 2020Huawei Consumer Business Group anunță lansarea competiției Huawei Next Image 2020, prin intermediul căreia utilizatorii au șansa de a câștiga premii importante, în valoare de până la 10.000 de dolari, cu ajutorul fotografiilor sau videoclipurilor surprinse cu telefoanele HUAWEI. Competiția se desfășoară la nivel global, toate imaginile înscrise în concurs fiind atent analizate de un juriu format din cei mai renumiți fotografi din lume. Pasionații de fotografie sunt încurajați să împărtășească imaginile surprinse până pe 31 iulie, ora 18:00.

Printr-o fotografie sau un videoclip, fiecare utilizator poate surprinde magia momentului și detaliile care fac ca viața să devină mai frumoasă: zâmbetul unui copil, o floare sau apusul soarelui. Emoțiile, gesturile autentice sau frumusețea naturii sunt elemente care inspiră creativitate și pot deveni o sursă de inspirație pentru cei pasionați de fotografie. Prin intermediul imaginilor, fiecare dintre noi poate admira peisaje îndepărtate surprinzătoare sau chiar simți emoțiile persoanelor de peste tot din lumea întreagă.

“Next Image este una dintre cele mai interesante experiențe pe care le-am trăit, iar efectele participării se propagă până în ziua de astăzi. Am căpătat încredere în mine, mi-am redescoperit și fructificat pasiunea pentru fotografie și am întâlnit oameni super faini, de la care am învățat și cu care am colaborat”, spune Costin Mocanu, câștigător Next Image, ediția 2018. “Competiția mi se pare o inițiativă excelentă, deoarece promovează arta fotografică și mai ales creativitatea. Există foarte multe persoane talentate care nu s-au descoperit încă, așa că Next Image le poate oferi această oportunitate”, completează acesta.

HUAWEI invită comunitatea de milioane de utilizatori de peste tot din lume să creeze și să împărtășească imaginile surprinse în cadrul Next Image 2020, cea mai mare competiție foto și video pentru smartphone-uri din lume, care numai în 2019 a adunat peste 500.000 de participanți.

„A venit momentul ca utilizatorii din întreaga lume să își facă imaginile cunoscute și să își folosească abilitățile creative pentru a surprinde și împărtăși cele mai reușite și inspirate fotografii din locul în care se află.” a declarat Andrew Garrihy, Global Chief Brand Officer, Huawei Consumer Business Group.

HUAWEI a revoluționat fotografia mobilă, prin implementarea unei tehnologii avansate pe smartphone-uri. Datorită colaborării cu Leica, fiecare utilizator poate surprinde fotografii sau videoclipuri impresionante. Capabilitățile de fotografie ale  smartphone-urilor HUAWEI acoperă fiecare scenariu. Prin urmare, singura limită este imaginația, astfel că orice imagine poate face diferența.

Dispunând de unele dintre cele mai sofisticate hardware-uri din istoria fotografiei, Huawei P40 Pro+ este echipat cu o penta cameră Ultra Vision Leica, ce include o cameră Ultra Vision Wide de 50 MP, o cameră cinematică Ultra Wide de 40 MP, o cameră ToF, o cameră cu teleobiectiv optic 3x și o cameră cu teleobiectiv optic 10x. Modelul suportă zoom optic 10x, zoom hibrid 20x și zoom digital maxim de 100x.

Competiția este deschisă tuturor utilizatorilor HUAWEI care pot explora diverse perspective pentru a surprinde frumusețea lucrurilor din jur în șase categorii distincte, precum:
• Near Far: Camera smartphone-ului poate fi folosită pentru a surprinde detalii inedite și perspective diferite, indiferent dacă persoana din spatele camerei se află în interior sau afară.
• Good Night: Utilizatorii pot surprinde cadre noaptea sau într-un mediu cu lumină scăzută, care să transpună atmosfera momentului în imagini.
• Hello, Life!: O imagine valorează cât o mie de cuvinte. Utilizatorii pot surprinde și împărtăși o emoție sau o sursă de inspirație din viața de zi cu zi.
• Faces: Experiment despre identitatea și puterea fotografiei de portret. Utilizatorii pot surprinde portretele celor apropiați.
• Live Moments: Utilizatorii pot filma și regiza un scurt sau film realizat cu telefonul mobil de până la 10 minute, care să surprindă o poveste sub forma unor imagini în mișcare.
• Storyteller: Utilizatorii pot folosi o serie de fotografii pentru a exprima emoții și a spune o poveste personală. Povestea trebuie să includă 3-9 imagini.

Juriul care va desemna câștigătorii Next Image 2020

Ca în fiecare an, câștigătorii vor fi aleși de către cei mai importanți și renumiți experți din domeniul fotografic din lume. Juriul din acest an este format din:

• Steve McCurry, cel care a câștigat numeroase premii, inclusiv Robert Capa Medal, National Press Photographer’s Award și patru Premii Jose. Reper al culturii și artei franceze, fotografia lui McCurry intitulată „Fata afgană” a devenit una dintre cele mai emblematice și puternice opere din istoria fotografiei.
• Elizaveta Porodina, un renumit fotograf de portret și modă din Rusia. Pionieră în moda experimentală și fotografie artistică, opera lui Porodina este renumită pentru utilizarea de forme alternative și culori atractive.
• Reuben Krabbe, un fotograf canadian de sporturi extreme, care folosește tehnici de fotografie creativă pentru stiluri polarizate și subiecte precum eclipsele solare. Krabbe adăugă forță și noi posibilități pentru juriu.
• Karolina Henke, un fotograf suedez cu o identitate vizuală și artistică unică. Henke este apreciată în moda și arta fotografică internațională.
• Andrew Garrihy, Global Chief Brand Officer, Huawei Consumer Business, și Li Changzhu, Vice Minister, Consumer Strategy Marketing Department, Huawei Consumer Business, vor ajuta la selectarea câștigătorilor.

Premiile oferite câștigătorilor Next Image 2020

Fiecare participant poate câștiga următoarele premii în competiția globală:

1. Marele Premiu: Fotograful anului (3 câștigători)
• NEXT-IMAGE Creation Fund în valoare de 10.000 de dolari (înainte de impozitare)
• Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
• Diplomă de merit în format electronic

2. Câștigătorii categoriilor (15 câștigători)
• NEXT-IMAGE Creation Fund în valoare de 1.000 de dolari (înainte de impozitare)
• Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
• Diplomă de merit în format electronic

3. Locul al doilea (50 câștigători)
• Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
• Mențiuni de onoare (5 câștigători)
• Diplomă de merit în format electronic

Pentru mai multe informații despre Next Image 2020 și înscriere, vizitați site-ul oficial al concursului: https://gallery.consumer.HUAWEI.com.