Networking — June 23, 2020 at 3:42 pm

Soluții care facilitează camere inteligente și video analytics

by

sony_microsoftSony Semiconductor Solutions și Microsoft au anunțat că sunt partenere pentru a crea soluții care să faciliteze accesul și implementarea mai facil a camerelor inteligente și a analizei video pentru clienții lor reciproci. Ca urmare a parteneriatului, companiile vor integra funcțiile Microsoft Azure AI pe senzorul de viziune inteligent IMX500 al Sony, care extrage informații utile din imagini din camerele inteligente și alte dispozitive.

De asemenea, Sony va crea o aplicație gestionată de camere inteligente, alimentată de Azure IoT și Cognitive Services, care completează senzorul IMX500 și extinde gama și capacitatea posibilităților de analiză video pentru clienții corporate. Combinația dintre aceste două soluții va reuni tehnologiile de imagistică și senzorizare de ultimă generație ale Sony, inclusiv funcționalitatea unică a procesării AI de mare viteză, cu expertiza în cloud a Microsoft și platforma AI pentru a descoperi noi oportunități de analiză video pentru clienți și parteneri dintr-o varietate a industriilor.

Analiza video a apărut ca o modalitate pentru clienții corporate de a descoperi noi oportunități de venit, de a eficientiza operațiunile și de a rezolva provocările. De exemplu, comercianții cu amănuntul pot utiliza camere inteligente pentru a detecta când sunt luate produsele de pe un raft sau pentru a înțelege mai bine numărul optim de case disponibile pentru checkout în funcție de lungimea cozii. În plus, un producător poate utiliza o cameră inteligentă pentru a identifica pericolele de pe linia de fabricație în timp real înainte de apariția problemelor. În mod tradițional, însă, astfel de aplicații, care se bazează pe colectarea datelor distribuite pe mai multe camere inteligente pe diferite site-uri precum magazine, depozite și centre de distribuție, se străduiesc să optimizeze alocarea resurselor de calcul, ceea ce duce la creșterea costurilor sau a consumului de energie.

Pentru a rezolva aceste provocări, Sony și Microsoft vor colabora pentru a simplifica accesul la soluții de vizionare prin integrarea tehnologiei AI Azure de la Microsoft în senzorul inteligent de viziune IMX500 al Sony, precum și pentru a permite partenerilor să-și încorporeze propriile modele AI. Această integrare va avea ca rezultat camere mai inteligente și mai avansate pentru utilizarea în scenariile companiilor, precum și o alocare mai eficientă a resurselor între edge și cloud pentru a conduce eficiența consumului de energie și a costurilor.

Aplicația inteligentă de gestionare a camerelor inteligente Sony, bazată pe Azure este orientată către furnizorii de software independenți (ISV), specializați în soluții de analiză video, precum și producători de echipamente inteligente originale (OEM) care doresc să adauge valoare ofertelor lor hardware. Aplicația va completa senzorul IMX500 și va servi drept bază pentru care ISV-urile și OEM-urile pot instrui modele AI pentru a crea propriile lor analize video pentru clienți și industrie și soluții pentru viziunea computerului, care să răspundă cerințelor clienților companiilor. Aplicația va simplifica fluxurile de lucru cheie și va lua măsuri rezonabile de securitate concepute pentru a proteja confidențialitatea și securitatea datelor, permițând ISV-urilor să aloce mai puțin timp operațiunilor de rutină. De asemenea, va permite clienților să găsească, să formeze și să implementeze mai ușor modele AI pentru scenarii de analiză video.

Ca parte a parteneriatului, Microsoft și Sony vor colabora, de asemenea, pentru a facilita o inovare simplă cu partenerii și clienții întreprinderilor din domeniile viziunii computerizate și a analizei video, ca parte a programului Microsoft AI și IoT Insider Labs. Laboratoarele ISO și IoT Insider ale Microsoft oferă acces și facilități pentru a construi, dezvolta, prototipa și testa soluții pentru clienți, lucrând în parteneriat cu experți Microsoft și alți furnizori de soluții precum Sony. Companiile vor începe să lucreze cu clienți selecti în cadrul acestor centre de co-inovare la sfârșitul acestui an.