IT Efficiency / Sustainability — June 26, 2020 at 5:26 pm

Signify își extinde portofoliul de produse de iluminat cu radiații ultraviolete (UVC)

by

Signify își mărește capacitatea de producție și își extinde portofoliul de produse cu radiații UVC. Compania își utilizează cei 35 de ani de expertiză în iluminatul cu UVC pentru a răspunde cererii în creștere pentru echipamente de dezinfectare a aerului și suprafețelor.

USM(threshold = 5; radius = 1,5; amount = 100%) standard: Cromalin® CP2 Gloss (v3.0) created by Cromalin® PP v3.5.3a1

Prin aceste măsuri, Signify contribuie la siguranța membrilor societății, aflate în proces de adaptare la o nouă normalitate. Iluminatul cu radiații UVC reprezintă o metodă eficientă de dezinfectare, fapt validat recent de cercetările desfășurate de un laborator de testare de la Universitatea Boston, care demonstrează că expunerea la o sursă de lumină UV distruge virusul COVID-19 în câteva secunde. Aceste rezultate sunt cruciale în contextul actual, când organizațiile se află în căutarea unor metode care să le permită reluarea activității în condiții de siguranță.

Noua gamă de dispozitive Signify cu UVC include corpuri de iluminat și cabine, cu o aplicabilitate variată.

„Am lansat 12 categorii de dispozitive de iluminat cu UVC, concepute special pentru dezinfecția aerului, obiectelor și suprafețelor. Aceste produse se adresează mai multor segmente de consumatori – de la birouri, școli, săli de sport, magazine, depozite, până la mijloace de transport în comun”, a declarat Harsh Chitale, directorul Diviziei de Soluții Digitale Signify.

O parte din noua serie de produse este destinată dezinfectării în profunzime a suprafețelor din birouri, școli, toalete. Acestea sunt echipate cu senzori și comenzi care asigură funcționarea dispozitivelor numai în absența oamenilor și animalelor. Alte produse includ corpuri de iluminat cu UVC mobile și independente, care pot fi transportate pentru igienizarea camerelor de hotel sau a spațiilor publice, precum trenurile sau autobuzele.

Pentru sterilizarea obiectelor, Signify prezintă o gamă de cabine cu UVC, ușor și rapid de folosit. Aceste echipamente sunt destinate birourilor și sediilor instituționale, având capacitatea de a dezinfecta în doar câteva secunde obiecte precum ecusoanele, telefoanele, laptopuri, genți sau portofele. Mai mult, pot fi utilizate în magazine pentru igienizarea articolelor probate, returnate sau chiar a ochelarilor.

Signify achiziționează activele companiei olandeze Germicidal Lamps & Applications (GLA), expert în sectorul echipamentelor de iluminat pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, completându-și astfel oferta de produse.

“Activele și cunoștințele preluate de la GLA ne vor ajuta să accelerăm planul de dezvoltare a unor sisteme de dezinfectare cu radiații UVC. Intenționăm să facem aceste echipamente disponibile la nivel global cât mai curând”, a declarat Paul Peeters, directorul Diviziei de Soluții Digitale Signify Europe.

Corpurile de iluminat specializate în dezinfecția aerului pot fi utilizate chiar și atunci când există oameni prezenți în încăpere, fiind echipate cu protecție, cât și instalate la o înălțime care împiedică expunerea la sursa de lumină cu UVC. Datorită circulației naturale, tot aerul din spațiile închise ajunge să fie dezinfectat prin iradierea cu UVC, fiind în felul acesta potrivit pentru utilizarea în școli, birouri, săli de sport, centre comerciale și zone intens circulate.

Signify este lider în sectorul lămpilor UVC și s-a aflat în fruntea tehnologiei UV timp de 35 de ani, cu un istoric de soluții inovative. Dispozitivele Signify cu UVC sunt proiectate, instalate și utilizate în conformitate cu instrucțiuni specifice de siguranță și fabricate în urma unor procese industriale atent controlate.

Citiți și:

Îmbunătățirea confortului ochilor ar putea fi la fel de simplă precum schimbarea unui bec

Ce este Interact

Philips Lighting, lider în iluminatul care foloseşte IoT

Clădirile comerciale se transformă în medii inteligente de lucru cu ajutorul noilor soluții smart