COMUNICATE — July 1, 2020 at 1:23 pm

Huawei Next Image 2020 așteaptă în continuare înscrieri

by

Huawei Consumer Business Group invită pasionații de fotografie din România să se înscrie în competiția globală Huawei Next Image 2020 anunțată recent de companie. Invitația se adresează tuturor utilizatorilor de smartphone-uri HUAWEI, cărora le place să surprindă în imagini detalii din jurul lor – un zâmbet autentic, un apus magic sau farmecul orașului noaptea. Cei care își doresc să își facă remarcate abilitățile artistice în fața unui juriu mondial de renume se mai pot înregistra în concurs până pe data de 31 iulie.

Next Image 2020Unicitatea fotografiilor constă în faptul că surprind perspective individuale asupra realității. Obiectivul camerei ne oferă posibilitatea de a surprinde lumea din jur într-un mod personalizat și unic. Fiecare fotograf are propriul său stil și propria tehnică. Toți au însă în comun pasiunea pentru estetică și frumusețe. Astfel, scopul competiției Huawei NextImage 2020 este de a crea o comunitate de fani ai fotografiei mobile și de a le face cunoscut talentul la nivel global.

Fiecare utilizator HUAWEI își poate îndeplini visul de a împărtăși viziunea sa asupra lumii prin înscrierea imaginilor sau videoclipurilor în concurs și de se alătura comunității de fotografie mobilă HUAWEI. În acest moment, în competiție s-au înscris aproximativ 359 de utilizatori din România, peste 20.000 de utilizatori din Europa și mai mult de 600.000 de utilizatori din întreaga lume.

Sfaturi utile din partea profesioniștilor, parte din juriul global Huawei Next Image 2020

Fotografia profesională este un proces de învățare continuă care necesită timp, un număr mare de fotografii și cunoștințe tehnice. Pentru a fi cel mai bun, la baza evoluției se află dorință constantă de dezvoltare. Atunci când un utilizator își îmbunătățește abilitățile foto, este extrem de util să se consulte cu persoane cu mai multă experiență, care îi pot privi munca în mod profesionist și îi pot oferi sfaturi utile. Mai mult, feedback-ul primit și asumarea unor noi provocări sunt cruciale în fiecare etapă.

Provocarea de a înscrie cele mai bune lucrări în competiția Huawei Next Image se adresează chiar și utilizatorilor aflați la început de drum în domeniul fotografiei mobile. Pentru a veni în sprijinul acestora, juriul global, format din persoane importante din industrie, le oferă sfaturi utile.

„Este important ca un fotograf să lucreze la o idee sau la un proiect specific într-o locație de care este interesat și pasionat. Dacă stabilește o relație emoțională puternică cu subiectul, acesta poate obține rezultate remarcabile.”, spune Steve McCurry, fotojurnalist premiat și autorul fotografiei „Fata afgană”.

„Fotografia și psihologia nu sunt domenii atât îndepărtate precum am tinde să credem. Atunci când sunt exersate corect, ambele discipline descoperă profunzimea subiectului lor – vor să afle, să descrie ș i să înțeleagă pe deplin comportamentul unic al protagonistului. (…) Atunci când analizez o fotografie, caut o simplitate fără efort a exprimării, o compoziție excelentă care să se împletească cu mesajul imaginii.”, completează Elizaveta Porodina, artist, fotograf și psiholog.

„Acesta este un moment rar în istorie. Este prima pandemie de la inventarea camerelor digitale și a telefoanelor dotate cu camere foto, perioadă în care trebuie să acționăm împreună pentru a ne păstra sănătatea. Cred că imaginile care explorează pandemia și reacțiile noastre vor fi foarte interesante. Suntem distanțați, dar avem o activitate și acțiuni zilnice similare. Ar fi foarte interesantă surpinderea comportamentelor de masă ca proiect de grup pe internet. O modalitate mai simplă de utilizare a camerei foto în timpul pandemiei este fotografia macro, care poate prezenta foarte multe detalii clare din fiecare colț al casei. Plantele și alimentele au un întreg univers de texturi de explorat.”, declară Reuben Krabbe, fotograf de natură și sporturi extreme.

„Încerc să îmi spun povestea prin viziunile și interpretările din mintea mea, dar pentru mine povestea aparține, de fapt, privitorului. Acesta contemplă și creează propria sa poveste, filtrată prin propriile experiențe și puncte de vedere asupra poveștii mele și sper să îi inspir să facă asta atunci când privesc lucrările mele.”, concluzionează Karolina Henke, renumit fotograf de modă și fine art.

Juriul va selecta lucrările câștigătoare cu ajutorul lui Andrew Garrihy, Global Chief Brand Officer, Huawei Consumer Business Group, și Li Changzhu, Vice Minister Consumer Strategy Marketing department, Huawei Consumer Business Group.

Mai multe despre Huawei Next Image Awards 2020

Competiția este deschisă tuturor deținătorilor de smartphone-uri HUAWEI la nivel global care pot explora diferite perspective pentru a descoperi frumusețea vizuală a vieții. Termenul limită pentru înscrieri este 31 iulie, ora 18:00 CET.

Fotografiile și videoclipurile pot fi înscrise în cele șase categorii distincte, descrise mai jos:
•    Near Far: Camera smartphone-ului poate fi folosită pentru a surprinde detalii inedite și perspective diferite, indiferent dacă persoana din spatele camerei se află în interior sau afară.
•    Good Night: Utilizatorii pot surprinde cadre noaptea sau într-un mediu cu lumină scăzută, care să transpună atmosfera momentului în imagini.
•    Hello, Life!: O imagine valorează cât o mie de cuvinte. Utilizatorii pot surprinde și împărtăși o emoție sau o sursă de inspirație din viața de zi cu zi.
•    Faces: Experiment despre identitatea și puterea fotografiei de portret. Utilizatorii pot surprinde portretele celor apropiați.
•    Live Moments: Utilizatorii pot filma și regiza un scurt sau film realizat cu telefonul mobil de până la 10 minute, care să surprindă o poveste sub forma unor imagini în mișcare.
•    Storyteller: Utilizatorii pot folosi o serie de fotografii pentru a exprima emoții și a spune o poveste personală. Povestea trebuie să includă 3-9 imagini.

În plus, fiecare participant poate câștiga următoarele premii în competiția globală:

1. Marele Premiu: Fotograful anului (3 câștigători)
• NEXT-IMAGE Creation Fund în valoare de 10.000 de dolari (înainte de impozitare)
• Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
• Diplomă de merit în format electronic

2. Câștigătorii categoriilor (15 câștigători)
• NEXT-IMAGE Creation Fund în valoare de 1.000 de dolari (înainte de impozitare)
• Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
• Diplomă de merit în format electronic

3. Locul al doilea (50 câștigători)
• Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
• Mențiuni de onoare (5 câștigători)
• Diplomă de merit în format electronic

Pentru mai multe informații despre Huawei Next Image 2020 și înscriere, vizitați site-ul oficial al concursului: https://gallery.consumer.HUAWEI.com.