Analiza — July 3, 2020 at 11:21 am

Creştere mai lentă pentru piaţa soluţiilor de securitate

by

Conform unei recente analize publicate de firma de cercetare Frost & Sullivan, sectorul soluţiilor de securitate continuă să furnizeze enorme oportunităţi de investiţii la nivel global în ciuda recesiunii generate de pandemia Covid 19, ceea ce va determina o revenire a acestuia după o scurtă perioadă de scădere, însă creşterea va fi mai înceată decât s-a previzionat anterior.

Analysis graphs and reports numbers about a pandemic virus crisis.În cadrul analizei intitulate “Post-pandemic growth opportunity in the global security industry“, Frost & Sullivan susţine că în cel mai bun scenariu posibil, acest sector industrial va creşte cu o rată compusă anuală de creştere (CAGR) de 4,3%, ajungând la un nivel de 140,6 miliarde USD (123 miliarde euro) în 2025 faţă de 109,3 miliarde USD în 2019. Scenariul mai conservator arată un CAGR de 3,1%, ceea ce va duce sectorul la 131 miliarde USD. Fără pandemia de Covid 19, sectorul era aşteptat să crească în aceeaşi perioadă cu peste 7%, ajungând la 165 miliarde USD.

Interesantă aici este şi previzionarea accelerării trecerii de la implementarea de soluţii de securitate la implementarea de servicii de securitate de la distanţă, tot datorită contextului generat de noua situaţie economică. Raportul celor de la Frost & Sullivan afirmă că accesul de la distanţă, prin cloud, la sisteme de securitate şi instrumente de monitorizare a securităţii va cunoaşte o creştere dramatică a cererii, în vreme ce accentul tot mai mare pus pe tehnologii contactless va genera oportunităţi excelente pentru soluţiile de management al identităţii şi accesului.

Anterior în cursul lunii iunie, Gartner a publicat un raport conform căruia cheltuielile globale cu soluţii de securitate cibernetică şi management al riscului vor scădea dramatic în a doua parte a acestui an. După ce anterior pandemiei previziunile arătau o creştere de 8,7% în 2020, noile previziuni arată o creştere a pieţei de soluţii de doar 2,4%, până la un volum total de aproape 124 miliarde USD la finele acestui an.

Alte firme de analiză, cum ar fi, de pildă, Canalys susţineau şi ele recent că piaţa soluţiilor de securitate va cunoaşte o scădere pe măsură ce bugetele IT sunt redimensionate pentru a fi adaptate condiţiilor economice în înrăutăţire, multe firme arătând în cadrul studiilor că intenţionează să micşoreze sau chiar să stopeze cheltuielile legate de implementarea on-premises de soluţii de securitate, gândindu-se însă serios la adoptarea unor modele de protecţie bazate pe servicii gestionate de la distanţă.