Foto-Video-Audio — July 21, 2020 at 3:47 pm

Pășiți în lumea mirrorless full-frame cu noul Nikon Z 5

by

Nikon Z 5  este noul  membru al familiei mirrorless Nikon Z. Pe lângă aparatul foto, se lansează și obiectivul portabil NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3, cel mai scurt și mai ușor dintre obiectivele cu zoom standard pentru aparate foto full-frame mirrorless.

Z5_002Tot astăzi, producătorul japonez anunță dezvoltarea teleconvertoarelor Z TC-1.4x și Z TC-2.0x și versiunile de firmware 2.00 pentru Nikon Z 50 și, respectiv 3.10 pentru Nikon Z 6 și Z 7. În plus, Nikon mai anunță dezoltarea versiunii beta a aplicației  Webcam Utility, care permite folosirea aparatelor Nikon DSLR și mirrorless ca webcam.

Rezistent, ușor și simplu de manevrat, Nikon Z 5 este o oportunitate excelentă pentru oricine dorește să treacă la fotografierea cu un sistem mirrorless full-frame. Senzorul CMOS de 24,3 MP, care profită din plin de capacitatea monturii Z de mari dimensiuni de a capta lumina, asigură un nivel scăzut de zgomot chiar și la sensibilități ISO ridicate, dar și un interval dinamic superior.

Sistemul AF hibrid cu 273 de puncte de la Nikon asigură focalizarea clară de la o margine la alta a cadrului, iar vizorul electronic (EVF), același ca la renumitele Z 6 și Z 7, oferă o vizualizare extrem de clară.

Z5_010Fantele de card duble oferă o stocare flexibilă, iar manevrarea aparatului foto se face fără efort, datorită apreciatelor caracteristici ergonomice ale sistemelor Nikon Z, inclusiv mânerul adânc al aparatului foto. Aparatul foto poate fi alimentat și prin USB – un beneficiu ideal dacă faceți o filmare secvențială de durată de la fereastra camerei de zi!

Obiectivul extrem de portabil NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 este inclus în kitul de bază și acoperă unele dintre cele mai utilizate distanțe focale, oferind performanțe remarcabile pentru fotografii și filme. De asemenea, Nikon Z 5 este pe deplin compatibil cu adaptorul pentru montura FTZ, care permite utilizarea obiectivelor NIKKOR cu montura F fără să se piardă din calitatea imaginii.

Nikon va continua să-și extindă gama de obiective NIKKOR Z cu o varietate de obiective performante, care stimulează intențiile creative ale fotografilor. Obiectivul NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S este programat să fie anunțat mai târziu în acest an. De asemenea, este disponibilă o nouă planificare a lansărilor de obiective NIKKOR Z.

Noile teleconvertoare Z au amândouă performanțe excelente. Fiind etanșate împotriva prafului și umezelii, acestea sunt, de asemenea, tratate cu acoperirea cu fluor de la Nikon, care respinge efectiv praful și murdăria. Cu o construcție din aluminiu anodizat rezistent, texturat, designul noilor teleconvertoare se potrivește perfect cu aparatele foto Nikon Z și cu obiectivele NIKKOR Z.

Compatibilă cu modelele Z 7, Z 6, Z 5, Z 50, D6, D850, D780, D500, D7500, D5600, aplicația Webcam Utility a fost dezvoltată în contextul situației mondiale actuale și va permite folosirea aparatelor foto Nikon ca webcam. Versiunea beta va fi disponibilă la începutul lunii august.