Guvernare/Licitatii — July 30, 2020 at 6:22 pm

Tarifele pentru terminarea apelurilor fixe, reduse de la 1 noiembrie 2020

by

image006ANCOM a dezbatut, în cadrul unei ședințe online a Consiliului Consultativ, reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe.

Astfel, începând cu data de 1 noiembrie 2020, noul tarif maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe va fi de 0,098 eurocenți/minut. Noul tarif a fost determinat în urma actualizării mai multor parametri ai modelului de calculatie a costurilor de tip LRIC pur, metoda utilizată pentru stabilirea tarifului actual, precum și a costului capitalului.

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe
Operatorii de telefonie fixa desemnați de Autoritate ca având putere semnificativă vor putea aplica un tarif de maxim 0,098 eurocenți/minut în cazul apelurilor naționale, apelurilor inițiate din Spațiul Economic European (SEE), precum și în cazul apelurilor inițiate din rețele din afara SEE, dacă acordurile internaționale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare. Această reglementare se va aplica începând cu data de 1 noiembrie 2020.

Lista celor 31 de operatori de telefonie fixa cărora li se vor aplica măsurile de reglementare poate fi consultata aici.

Cadrul de reglementare
Conform prevederilor Directivei (UE) 2018/1972, intrate în vigoare la data de 20 decembrie 2018, până cel tarziu la 31 decembrie 2020 se vor institui tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul UE. Măsura de reglementare propusă de ANCOM va urma procesul de consultare europeană.

 

Citiți și:

ANCOM propune scăderea tarifelor pentru terminarea apelurilor fixe