Data Center / Storage, Evenimente — August 3, 2020 at 11:32 am

Fujitsu îşi extinde familia de produse de stocare date

by

Compania japoneză de tehnologie Fujitsu a anunţat lansarea unei noi familii de produse de stocare date, care vine în completarea şi extinderea familiei deja existente Eternus AX/DX. Este vorba de familia de produse Eternus AB/HB, o familie bazată pe tehnologie all-flash şi pe tehnologie de stocare hibridă.

fujitsu“A fost nevoie de dezvoltarea unei noi familii de soluţii şi produse de stocare deoarece au existat zone cu mare potenţial de dezvoltare în care Fujitsu nu a fost foarte prezent şi care acum sunt acoperite cu noua gamă de produse”, a declarat, în cadrul unei videoconferinţe de presă, Mateusz Banas, consultant tehnic în cadrul Fujitsu.

Zonele la care făcea referire oficialul companiei sunt zona de supraveghere video, o zonă din ce în ce mai complexă şi mai solicitată de firmele client, zona de high performance computing (HPC) şi zona de big data analytics, ultima fiind o zonă într-o adevărată explozie în urma progreselor înregistrate de soluţiile de inteligenţă artificială şi machine learning.

Conform datelor prezentate în conferinţă, există câteva diferenţe mari între noile produse şi vechea familie de produse de stocare. Noua familie dispune de cloud back-up, fiind pregătită pentru medii agile şi foarte agile, este înzestrată cu microservicii tip container, extrem de utile pentru dezvoltarea de aplicaţii distribuite şi sunt pregătite end-to-end NVME.

Însă poate cea mai importantă caracteristică a noii familii de produse o constituie DDP (un acronim pentru dynamic disk pools), o soluţie introdusă de Fujitsu pentru îmbunătăţirea redundanţei produselor de stocare. Nu în ultimul rând, noile produse sunt deja proiectate pentru a fi integrate în medii VMware, Windows, Cloud şi Veeam.