NEWS — August 6, 2020 at 2:19 pm

Signify adoptă regulile de siguranță privind radiațiile UVC

by

Signify îndeamnă companiile din industrie să adopte normele de siguranță emise de Asociația Mondială pentru Iluminat cu privire la radiațiile UVC. Noile echipamente cu radiații UVC folosite în lupta contra COVID-19 trebuie utilizate cu vigilență.

Signify_UVC4Signify adoptă regulile de siguranță privind radiațiile UVC, la formularea cărora a contribuit în colaborare cu Asociația Mondială pentru Iluminat, pentru a răspunde cererii tot mai mari de instalații pentru dezinfectarea pe bază de radiații. Compania implementează aceste norme, cât și alte standarde aplicabile, pentru noua sa gamă de echipamente cu UVC.

La începutul acestui an, Asociația Mondială pentru Iluminat a reunit experți din industrie și a dezvoltat un set de reguli pentru consumatori și producători, pentru a asigura utilizarea tehnologiei și produselor cu UVC în condiții de siguranță. Aceste reglementări sunt fundamentate pe principiile standardelor internaționale, precum IEC 62471 – standardul fotobiologic de siguranță, și prescriu garanții tehnice și procedurale suplimentare.

„Timpul este esențial în lupta împotriva COVID-19. Iluminatul cu radiații UVC oferă mijloace rapide, puternice și foarte eficiente de dezinfectare. De asemenea, s-a demonstrat că este o metodă sigură atunci când proiectarea, instalarea și utilizarea sunt desfășurate conform instrucțiunilor”, declară Olivia Qiu, Chief Innovation Officer în cadrul Signify. „Prin adoptarea regulilor de siguranță emise de Asociația Mondială pentru Iluminat, oferim un nivel avansat de încredere în implementarea tehnologiilor cu UVC. Îndemnăm și alți producători să se conformeze și să adere la aceste noi reglementări ale industriei.”

Folosind standardele internaționale pentru măsurarea nivelului de radiații și clasificarea categoriilor de risc pentru produsele cu UVC, ghidul normativ adaugă cerințe suplimentare pentru măsurile de protecție tehnice – precum detectarea prezenței, accesul controlat sau izolarea, dar și îndrumări detaliate cu privire la etichetele de avertizare, manualelor de utilizare sau programelor de instruire pentru folosirea în siguranță a tehnologiei UVC.

Pe 16 iunie, Signify și Laboratorul Național de Boli Infecțioase Emergente din cadrul Universității Boston au confirmat, în urma cercetărilor, eficiența surselor de lumină Signify cu UVC în distrugerea SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19.

Signify este lider în sectorul lămpilor UVC și s-a aflat în fruntea tehnologiei UV timp de 35 de ani. Compania are o experiență dovedită în iluminatul cu radiații UVC, care este proiectat, produs și instalat în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță.