Securitate — August 18, 2020 at 4:05 pm

Safe mode: Kaspersky imbunatateste siguranta vieții private cu funcții noi pentru utilizatorii de PC

by

Kaspersky îmbunătățește protecția informațiilor personale ale utilizatorilor de PC, prin introducerea mai multor funcții noi pentru produsele sale consumer și dezvoltând, totodată, soluția Kaskpersky Security Cloud, pentru a se adapta nevoilor utilizatorilor săi.

Sending encrypted E-Mail protection secure mail internet blue computer keyboardFuncția sa nouă de Account Check verifică automat dacă adresele de e-mail pe care le utilizează clienții atunci când se contectează la conturile lor online au fost compromise. În plus, Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security și Kaspersky Total Security sunt acum dotate cu o capacitate avansată de a detecta stalkerware – un software disponibil comercial, utilizat pentru a spiona de la distanță utilizatorii PC. Mai mult, Kaspersky Password Manager poate fi acum instalat împreună cu soluții precum Kaspersky Anti-Virus, Internet Security, Total Security și Security Cloud, pentru a păstra datele de logare ale clienților într-un mod sigur și organizat.

Potrivit unui raport Kaspersky realizat recent – Apărarea vieții digitale: cum ducem protecția personală la următorul nivel – o tremie (34%) dintre clienți s-au confruntat cu situații în care informațiile lor private au fost accesate de către cineva care nu a avut consimțământul lor. Aceste statistici evidențiază necesitatea stocării informațiior personale într-un mod mai sigur și prin urmare, abordarea unei atitudini corecte față de modul în care sunt protejate datele cu caracter personal.

În plus, problema protejării vieții private este agravată și mai mult de existența unui software special de stalkerware, care utilizează funcții ascunse, destul de greu de identificat. Un astfel de software este conceput pentru a rula în secret pe dispozitivul unei victime. Întrucât stalkerware-ul este proiectat pentru a recolta toate tipurile de date, indiferent de tipul de dispozitiv pe care îl folosește victima, problemele nu apar doar pentru cei care folosesc dispozitive mobile, ci și pentru utilizatorii de PC. De fapt, numărul de utilizatori care s-au confruntat cu stalkerware pe un computer a crescut cu 35%, ajungând la peste 37.000 în 2019, în timp ce instrumentele de spyware au reprezentat 26.620 dintre cei vizați.

Pentru a întări confidențialitatea pe calculatoarele personale, Kaspersky a introdus câteva funcții noi pentru utilizatorii de PC, în soluțiile sale de securitate. În mod special, a fost îmbunătățită funcția Account Check din Kaspersky Security Cloud pentru Windows. Aceată funcție verifică acum în mod automat toate adresele de e-mail care au fost folosite pentru logarea online Aceasta înseamnă că utilizatorii pot economisi timp, întrucât nu trebuie să mai introducă manual adresele de e-mail pe care vor să le verifice cu ajutorul serviciului. Nu în ultimul rând, utilizatorii au acum opțiunea de a adăuga adrese de e-mail individuale într-o listă care este verificată în mod regulat de către noua funcție.

În ceea ce privește noua generație de produse tradiționale pentru utilizatori individuali ale companiei, printre care se numără Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security și Kaspersky Total Security, Kaspersky a îmbunătățit detectarea pentru a elimina tehnologia intruzivă, precum stalkerware-ul, pe PC. Funcția trimite o notificare către utilizator, pentru a-l avertiza că stalkerware-ul a fost detectat de dispozitivul lui și îi permite acestuia să elimine software-ul identificat, să-l ignore, sau să-l adauge în lista aplicațiilor de încredere. Această nouă caracteristică pentru Windows este compatibilă cu versiunea de anul trecut, când Kaspersky a început să semnalizeze spyware-urile comerciale, printr-o alertă distinctă, care avertiza utilizatorii cu privire la pericolele pe care stalkerware-ul le poate genera pe dispozitivele Android.

În plus, pentru a ne asigura că datele de logare stocate pe Windows rămân în siguranță, o ediție gratuită a Kaspersky Password Manager vine acum împreună cu soluțiile Kaspersky Anti-Virus și Kaspersky Internet Security. Utilizatorii care achiziționează Kaspersky Security Cloud și Kaspersky Total Security vor putea instala versiunea premium a Kaspersky Password Manager.

“În ciuda popularității dispozitivelor mobile, vedem o cerere ridicată în rândul consumatorilor de a le proteja informațiile personale pe care le stochează pe PC-uri – prin urmare, este esențial să le asigurăm în mod corect. Tocmai din acest motiv, dar și ca răspuns la numeroasele solicitări ale utilizatorilor noștri, am adăugat detectarea avansată pe PC pentru programele spyware disponibile pe piață – cunoscute sub numele de stalkwerware. În plus, funcția Account Check din Kaspersky Security Cloud pentru dispozitive mobile a arătat recent că 85% dintre e-mail-urile utilizatorilor se aflau în domeniul public. Acest lucru evidențiază riscul ca datele noastre private să fie compromise online, motiv pentru care am actualizat o funcție pentru Windows, care verifică automat dacă adresele de e-mail ale utilizatorilor ar putea fi utilizate pentru a le accesa conturile fără știrea lor. De asemenea, am extins protecția confidențialității în cadrul soluțiilor noastre de securitate de bază – Kaspersky Anti-Virus și Kaspersky Internet Security – cu o versiune gratuită a Kaspersky Password Manager, permițând tuturor utilizatorilor să stocheze, în siguranță, până la 15 parole, într-un seif criptat. Pe măsură ce activitatea online aduce noi oportunități, oferim serviciile necesre pentru asigurarea vieții private, evitând astfel ca informațiile personale să ajungă pe mâni greșite”, spune Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky.

Există două ediții ale soluției Kaspersky Security Cloud, disponibile pentru clienți: Personal și Family. În timp ce ediția personală oferă protecție pentru nevoile zilnice ale utilizatorilor moderni, ediția Family are inclusă o funcție de control parental și instrumente de gestionare de la distanță, pentru a oferi protecție întregii familii.

Mai multe informații despre versiunea actualizată a soluției Kaspersky Security Cloud, găsiți aici.

Pentru a obține mai multe informații despre noua generație a gamei tradiționale de produse Kaspersky, vizitați site-ul oficial aici.