COMUNICATE — August 25, 2020 at 12:09 pm

Încă un an cu afaceri de peste 200 de milioane de lei pentru BRINEL

by

BRINEL a reușit să depășească, și în 2019, pragul de 200 de milioane de lei cifră de afaceri, consolidându-și astfel poziția în topul integratorilor de sisteme IT din România. Integratorul IT a lansat, anul trecut, noi produse și servicii prin continuarea investițiilor și atragerea de noi profesioniști în echipa BRINEL.

mb“2019 a fost încă un an în care ne-am adaptat cerințelor pieței, un an al investițiilor, dar și un an de aliniere și integrare în cadrul grupului SNEF. Ne-am canalizat eforturile în crearea de produse inovatoare, pliate pe nevoile clienților, care să asigure o creștere calitativă. Cifra de afaceri s-a menținut, prin urmare, la nivelul anului precedent, dar ponderea proiectelor complexe, cu valoare adaugată semnificativă a crescut”, explică Marcel Borodi, CEO BRINEL.

Cuantumul ridicat al investițiilor a determinat diminuarea profitului față de anul precedent. Cu toate acestea, rezultatul a depășit 7 milioane de lei, cu o marjă a profitului de 3,6%.

Cererea pentru servicii IT în centrul de date BRINEL sau în servicii publice de cloud și mai ales pe partea de servicii de consultanță pentru aplicațiile de business, s-a păstrat ridicată și în 2019.

Astfel, soluția pentru protecția datelor Brinel Cloud Backup, lansată în 2019 pentru a asigura partenerilor servicii complete de stocare/arhivare a datelor, respectiv de recuperare a lor în caz de dezastru a avut parte de un start promițător, fiind deja adoptată de o parte dintre clienții noștri.
BRINEL a făcut pași importanți și pe partea de realizare de software, la cerere, dezvoltând la sfârșitul anului trecut prima aplicație Remote Access Management (RAM) pe platforma Microsoft Azure. Aplicația inovatoare este folosită acum de unul dintre furnizorii de top, la nivel global, din industria medicală, pentru a oferi suport pentru mai bine de 500 de spitale, din 12 țări.

“În 2019 am câștigat încrederea unor noi parteneri de afaceri, atât companii străine, cât și autohtone, depășind pragul de 700 de clienți. Apartenența la grupul SNEF ne-a oferit deschiderea internațională pe care o așteptam și încrederea de a aborda proiecte de durată, a căror rezultate nu sunt imediate, ci distribuite pe perioade mai lungi de timp”, declară Marcel Borodi.

Extinderea portofoliului de clienți rămâne unul dintre obiective și în 2020. Datorită devotamentului oamenilor din BRINEL, adaptarea serviciilor și produselor la cerințele actuale in contextul pandemiei s-a produs extrem de rapid iar, prin experiența noastră, am reușit să ne sprijinim partenerii să răspundă prompt noilor nevoi de business. Cifra de afaceri a primului semestru din 2020 este cu aproximativ 35% mai mare decat cifra din primul semestru al anului precedent. Așadar 2020 a început ca un an de creștere, un an al căutarii sinergiilor, dar criza coronavirus, prin efectele sale latente, poate frâna creșterea din al doilea semestru al acestui an.

BrinelDespre BRINEL

De 29 de ani, BRINEL continuă să implementeze soluții informatice și sisteme inovatoare pentru beneficiarii săi. Parteneriatele strategice multivendor cu liderii tehnologici mondiali precum și competențele certificate ale echipelor sale, conferă încredere în proiectele abordate de BRINEL. Rezultatele obținute și experiența dovedită fac din BRINEL un integrator de top în transformarea digitală a afacerilor. Păstrându-şi identitatea, BRINEL face parte, din anul 2019, din grupul francez SNEF.