NEWS — August 27, 2020 at 12:42 pm

START Meet and Code 2020: 2 luni de evenimente online de programare și tehnologie

by

START Meet and Code 2020_vizualAsociația Techsoup, susținătoarea activităților Europe Code Week în România, anunță startul Meet and Code 2020 pentru două luni de evenimente online de programare și tehnologie pentru elevi și tineri din toată Europa. https://meet-and-code.org/

Pe 1 septembrie, de la ora 11:00 CET (ora locală 12:00), evenimentul de lansare Meet and Code 2020 moderat online de jurnalista Andrea Thilo se va bucura de prezența invitaților speciali: Dr. Markus Richter (Secretar de Stat, Ministerului Federal de Interne, Construcții și Patrie din Germania), Hartmut Thomsen (Președintele companiei de software SAP pentru Europa Centrală și de Est) și Fabrizia Benini (Șeful Unității de Economie și Abilități Digitale, Comisia Europeană).

Totodată, la eveniment sunt invitați să împărtășească din experiența lor, organizatori și participanți de evenimente Meet and Code: organizații non-profit, elevi și profesori.

România va fi reprezentată la evenimentul de lansare prin prezența Mirunei Pop, elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Ioan Slavici”, Satu-Mare și inițiatoarea ideii evenimentului Meet and Code 2019 TechSaveThePlanet coordonat de profesoara de informatică, Kabai Timea. Miruna, împreună cu colegii ei, au utilizat tehnologia pentru a măsura gradul de poluare din anumite puncte din oraș și au elaborat un plan de remediere pentru reducerea acestuia.