NEWS — September 14, 2020 at 10:50 am

Panasonic a verificat efectul inhibitor al radicalilor hidroxoli conținuți în apă asupra SARS-CoV-2

by

PanasonicPanasonic, în colaborare cu Mayo Yasugi, profesor asociat la Facultatea de științe ale vieții și ale mediului de la Universitatea prefecturii Osaka, a verificat efectul inhibitor al radicalilor hidroxili conținuți în apă (nanoparticule de apă atomizate electrostatic) asupra noului coronavirus (SARS-CoV-2), responsabil de actuala pandemie globală.

Testarea de la Universitatea prefecturii Osaka a confirmat că radicalii hidroxili prezenți în apă pot avea un efect inhibitor asupra noului coronavirus. Peste 99% din activitatea noului coronavirus (SARS-CoV-2) a fost inhibată în 3 ore.

Radicalii hidroxili prezenți în apă sunt particule ionice generate prin aplicarea unei tensiuni înalte vaporilor de apă prezenți în aer. Sunt caracterizați printr-un puternic potențial oxidant și reactiv. Panasonic a realizat cercetări în această tehnologie în ultimii 20 de ani și încă din 1997 a verificat eficacitatea aplicării într-o gamă largă de domenii, incluzând inhibarea microorganismelor patogene (bacterii, ciuperci și virusuri) și a alergenilor, prin descompunerea componentelor particulelor PM 2.5 care aveau efecte adverse asupra corpului omenesc*1.

În anul 2012, Panasonic a realizat un test pentru eliminarea virusurilor în colaborare cu o organizație independentă, care a confirmat eficiența pentru fiecare din cele 4 categorii, în funcție de caracteristicile biologice. Ca urmare a acestui test, Panasonic a anunțat că  tehnologia bazată pe “radicalii hidroxili prezenți în apă” ar putea avea un efect inhibitor asupra noilor virusuri*2.

Panasonic a patentat tehnologia Nanoe™ care se regăsește la multe din produsele sale (purificatoare de aer, instalații de aer condiționat, produse pentru îngrijirea părului etc). Nanoe™* sunt mici particule de apă electrostatice atomizate care ajută la purificarea și la îmbunătățirea calității aerului. Tehnologia folosește un proces de evaporare naturală pentru a adăuga nanomolecule de apă în aer. Aceste molecule sunt atât de mici, încât răspândesc cu 99% mai puține bacterii decât umidificatoarele cu ultrasunete de top, împiedicând în același timp formarea de puncte umede și de praf alb. Particulele Nanoe™ sunt suficient de mici încât să pătrundă în haine pentru a împiedica dezvoltarea mucegaiului și pentru a dezodoriza.

Panasonic va continua să urmărească potențialul tehnologiei bazată pe “radicalii hidroxili prezenți în apă” pentru abordarea riscurilor posibile asociate poluării aerului, cum ar fii noi microorganisme patogene, cu scopul realizării unor medii sănătoase pentru oamenii din întreaga lume.