NEWS — September 14, 2020 at 5:01 pm

Tranzacție pe piata IT

by

ARMAmericanii de la Nvidia vor achiziționa producătorul de microprocesoare britanic ARM, cu 40 de miliarde de dolari, în bani și acțiuni, sub anumite condiții.

Conglomeratul japonez Softbank, care deține acum ARM, va primi astfel acțiuni Nvidia de 21,5 miliarde de dolari și 12 miliarde de dolari cash. De asemenea, niponii vor primi încă 5 miliarde de dolari în bani sau acțiuni, dacă ARM va reuși anumite rezultate financiare.  În plus, salariații ARM Holdings vor primi acțiuni Nvidia de 1,5 miliarde de dolari.

Important pentru piața IT este că Nvidia spune acum că va continua cu modelul Arm de licențiere deschisă și neutralitate față de clienți și că va extinde portofoliul companei britanice cu tehnologii Nvidia. Până acum, arhitectura ARM era folosită, sub licență, de alți producători de semiconductori, printre care Nvidia, Intel, AMD, Qualcomm.

Totodată, Nvidia promite că va deschide la sediul ARM de la Cambridge, Marea Britanie, un centru de cercetare și educație în domeniul inteligenței artificiale și va construi un supercomputer de AI (n.r. – inteligență artificială), în scopuri de cercetare.