COMUNICATE — September 15, 2020 at 3:56 pm

Ecosistemul HMS deschide noi drumuri pentru dezvoltatori

by

Huawei a anunțat actualizările aduse la nivelul ecosistemului Huawei Mobile Services (HMS), în cadrul evenimentului Huawei Developer Conference 2020 (Together). Noile capabilități puse la dispoziția dezvoltatorilor globali le oferă acestora sprijinul necesar pentru a aduce inovația în viața consumatorilor.

Huawei Developer Conference 2020În timpul discursului său intitulat „Together, Let’s Play with HMS”, Zhang Ping’an, Președinte al Consumer Cloud Service, Huawei Consumer Business Group, a amintit de realizările din 2020 și a anunțat un număr de 1,8 milioane de dezvoltatori înregistrați în HMS, dublu față de 2019.

„Ecosistemul HMS este acum al treilea ca mărime din lume, iar nucleul HMS a cunoscut o îmbunătățire extraordinară. Datorită echipelor Huawei, am realizat imposibilul în decurs de un an”, a completat Zhang.

HMS – Al treilea cel mai mare ecosistem din lume
Începând cu luna septembrie 2020, în HMS Core au fost integrate 96.000 de aplicații globale. Aplicațiile HMS continuă să se lanseze la nivel internațional, cu aplicații de conținut precum HUAWEI Music, HUAWEI Video, HUAWEI Themes, HUAWEI Reader și HUAWEI GameCenter în prim-plan, în diferite țări și regiuni.

În prezent, AppGallery găzduiește 73.000 de aplicații, în creștere față de anul trecut, atunci când numărul acestora atingea 6.000, ajungând totodată la 700 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Aplicațiile și serviciile locale continuă să fie integrate zilnic conform strategiei AppGallery „Global + Local”, oferindu-le consumatorilor o experiență pentru toate scenariile. În perioada ianuarie – august 2020, aplicațiile din AppGallery, unul din primele trei magazine de aplicații, au fost distribuite de 261 miliarde de ori.

Huawei Developer Conference 2020 (2).png
„Vânzările globale de telefoane HMS au înregistrat creșteri rapide, începând cu luna mai a acestui an și au obținut un sprijin puternic din partea dezvoltatorilor, a partenerilor și, în special, a consumatorilor globali. Astfel, invităm mai mulți dezvoltatori și parteneri să ni se alăture în mod activ, pe măsură ce le aducem la viață inovațiile cu ajutorul capabilităților noastre deschise, pentru ca mai mulți consumatori să beneficieze de ele”, a declarat Zhang.

HMS introduce cinci motoare de servicii de bază
Huawei a introdus cinci motoare de servicii de bază pentru dezvoltatorii globali: căutare, hărți, plăți, browser și reclame.

Huawei Developer Conference 2020 (3).pngMotorul de căutare HMS este disponibil în peste 170 de țări și regiuni din întreaga lume. Oferind o experiență de căutare inovatoare și diversă în peste 20 de industrii verticale, aplicații, sport, finanțe și multe altele, acesta este disponibil în peste 50 de limbi.

Motorul de hărți HMS a colectat peste 180 de milioane de informații POI și a deschis 11 capabilități, precum planificarea rutei, layout-ul scenei 3D prin drag-and-drop, capabilități de calcul spațial full-scene și navigare AR precisă pentru mersul pe jos. În prezent, peste 2.000 de aplicații locale sunt integrate cu motorul de hărți HMS.

Motorul de plată HMS le oferă dezvoltatorilor capabilități de plată mobile globale și localizate, ajutându-i să atingă succesul. De la HDC 2019, numărul aplicațiilor locale integrate cu serviciile IAP a crescut cu 619%.

Browserul Huawei oferă servicii de navigare web inteligente, precise și de înaltă calitate, precum și asistență pentru distribuirea Quick App.

HUAWEI Ads oferă servicii eficiente de monetizare a traficului pentru dezvoltatori, pentru un succes comercial suplimentar, pentru aceia dintre ei care se extind pe piețele globale. Cu peste 3.100 de aplicații globale conectate la HUAWEI Ads, dezvoltatorii globali își accelerează succesul comercial.

HMS Core 5.0: Fiecare inovație prinde viață
HMS Core 5.0 a fost anunțat oficial pentru utilizare comercială la nivel global în cadrul evenimentului Huawei Developer Conference, acoperind capabilități deschise în șapte domenii principale: Servicii de aplicații, Grafică, Media, AI, Dispozitiv inteligent, Securitate și Sisteme.

În materie de grafică, Kitul Computer Graphics (CG) oferă capabilități deschise centrate în jurul tehnologiei GPU pentru a sprijini dezvoltatorii de jocuri cu un cadru de randare de înaltă performanță și o serie de plug-in-uri, pentru a îmbunătăți eficiența de randare pe ecran în gaming. Prin integrarea acestui kit HMS Core, aplicația pentru jocuri a atins aproape 11% atât în creșterea ratei medii a cadrelor, cât și în reducerea consumului mediu de energie.

În zona AI, ML Kit oferă text, vorbire, limbaj, imagini, precum și servicii de detectare a feței și corpului, pentru a-i ajuta pe dezvoltatori să construiască aplicații AI ușor și eficient. În prezent, această funcție este disponibilă în șase limbi: chineză, engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă. Aplicațiile integrate în ML Kit pot acoperi cu ușurință toate platformele și dispozitivele.

Huawei a lansat oficial platforma audio-vizuală VR, oferindu-le dezvoltatorilor o platformă tehnică cuprinzătoare, pentru o experiență audio-vizuală captivantă și inovatoare.

Image Kit deschide capabilitatea temelor HUAWEI, oferă efecte de animație și șablon gata pregătit, permițându-le dezvoltatorilor să producă rapid conținut creativ. Înainte erau necesare mii de linii de cod pentru a obține efectul, iar după integrare sunt necesare doar două sau trei linii de cod și parametrii simpli sunt mai ușor de setat pentru a obține efecte creative sclipitoare.

Prin AppGallery Connect, care include 68 de servicii – o creștere de 27 de servicii de la HDC 2019 – Huawei le oferă dezvoltatorilor globali un serviciu de operare one-stop, extrem de eficient. Numărul de aplicații care utilizează AGC a crescut cu 90%.

Huawei Mobile Services a înființat 6 centre regionale, 7 laboratoare DigiX cu experți locali în tehnologie și personal operațional, pentru a le oferi servicii dezvoltatorilor și partenerilor locali. Huawei le oferă dezvoltatorilor din fiecare regiune posibilitatea să inoveze și îi sprijină în totalitate să-și aducă inovațiile locale pe scena globală, permițând în același timp dezvoltarea ecosistemului HMS.

„Stelele luminează viitorul. În ultimul an, am devenit al treilea cel mai mare ecosistem din lume. Vom continua să lucrăm cu dezvoltatorii noștri din întreaga lume pentru a păstra aprins focul inovației”, a concluzionat Zhang.