EDUCATIE / JOB — September 16, 2020 at 10:35 am

Ericsson lansează concursul anual pentru studenți Innovation Awards 2020

by

Ericsson Innovation AwardsEricsson lansează concursul de inovare pentru studenți Ericsson Innovation Awards (EIA) 2020, o competiție globală care le oferă tinerilor din întreaga lume șansa să-și dezvolte ideile inovatoare cu sprijinul experților Ericsson. Tema acestei ediții, „Revendică-ți viitorul”, pune accentul pe abordarea provocărilor climatice actuale și viitoare.

Tinerii au un rol major în consolidarea comunității în viitor – ei sunt forța cea mai proeminentă în influențarea societății în diferite domenii, fie cultural, economic sau educațional. De aici a apărut și importanța pentru viziunea tinerilor – oferindu-le această posibilitate, ei să-și dezvolte și să-și exploateze potențialul, pot avea un impact pozitiv major asupra societății.

Anul trecut, au participat  peste 2.000 de echipe formate din studenți din întreaga lume care au prezentat ideile lor în competiția EIA. Doar 15 echipe au fost selectate pentru a merge în semifinale, iar una dintre ele a fost din România – echipa Black Sea Energy, formată din 4 studenți de la Universitatea Politehnica și Universitatea Carol Davila. Ei au avut un proiect foarte bine structurat, cu un plan bazat pe turbinele pentru producerea de energie electrică în Marea Neagră.

Foto_Dragos Mircea Rebegea„Gândirea inovatoare a studenților are nevoie de implicarea companiilor, iar prin această competiție vor avea alături de ei cei mai pregătiți oameni din acest domeniu. Sprijinim tinerii din întreaga lume să găsească răspunsul la provocări globale prin dezvoltarea unor proiecte revoluționare. Ne bucurăm că anul trecut am avut o echipă din România care a ajuns până în semifinalele globale, este o reușită importantă. De aceea sperăm să vedem mult mai multe echipe care se înscriu în ediția anului 2020, care să aibă curajul să pună România pe harta globală a acestei prestigioase competiții”, a declarat Dragoș Mircea Rebegea, Country Manager Ericsson Romania.

Tema concursului EIA 2020: „Revendică-ți viitorul”

Tema acestei ediții este „Revendică-ți viitorul”. Dorim să punem accentul pe abordarea provocărilor climatice actuale și viitoare și pe modul în care tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) poate oferi atenuarea schimbărilor climatice atât pentru consumatori, cât și pentru industrii. Pe baza cercetărilor Ericsson, soluțiile TIC au potențialul de a îmbunătăți consumul de energie în operațiunile industriale, de a minimiza impactul negativ asupra mediului și de a permite o reducere a emisiilor globale de carbon cu până la 15% până în 2030.
Tehnologia comunicațiilor în domeniul informației (TIC) se referă la tehnologii care oferă acces la informații prin intermediul telecomunicațiilor. Credem că adolescenții care au viziune, abilități și resurse, alături de sprijinul necesar, vor depăși multe obstacole și vor deschide multe uși în ceea ce privește viitorul în TIC.

Cine se poate înscrie, detalii și premii

Ericsson Innovation Awards este deschis studenților înscriși în prezent la studii universitare. Studenții din întreaga lume sunt invitați să intre în competiție și sunt încurajați să formeze echipe de la doi până la patru membri. Echipele trebuie să se înregistreze și să-și prezinte ideile până pe 30 septembrie 2020.

În acest an, 14 echipe vor ajunge în semifinale, unde vor avea ocazia să aibă drept mentori  experții Ericsson înainte de a concura pentru unul dintre cele trei locuri în finală. Cele trei echipe finaliste vor participa apoi la Marea Finală (eveniment care va avea loc în online acest an) în decembrie 2020. Echipa câștigătoare va primi un premiu în bani de 25.000 de euro, locul doi – un premiu de 15.000 de euro și locul trei – un premiu de 5.000 de euro.

Studenții interesați să participe pot afla mai multe detalii accesând https://www.ericsson.com/en/careers/eia