Bizpoint — September 16, 2020 at 10:43 am

Nvidia cumpără ARM contra 40 miliarde USD

by

ARMProducătorul de plăci grafice pentru computer Nvidia a anunţat zilele acestea că va cumpăra producătorul britanic de chip-uri ARM contra sumei de 40 miliarde USD. Afacerea este aşteptată să genereze un impact semnificativ asupra întregii industrii IT.

Înţelegerea prevede, conform anunţurilor publicate, ca Nvidia să integreze soluţiile de inteligenţă artificială (IA) dezvoltate în proiectele noilor procesoare de la ARM, mutarea având ca ţintă centrele de date şi dispozitivele Internet of Things (IoT). “IA este cea mai puternică forţă tehnologică a vremurilor noastre şi a generat deja o revoluţie în computing,” a declarat Jensen Huang, fondator şi CEO Nvidia. “În anii care vin, mii de miliarde de computere dotate cu IA vor crea un nou univers IoT care va fi de mii de ori mai mare decât actualul univers Internet. Iar combinaţia dintre cele două firme ale noastre va crea o companie perfect poziţionată pentru epoca IA.”

Conform planurilor anunţate, Nvidia intenţionează să construiască o facilitate de cercetare în IA de talie mondială în Cambridge, sediul ARM, dedicată proiectelor din zona healthcare, life sciences, robotică, maşini autonome şi alte tehnologii similare. Mai mult, Nvidia vrea să construiască în Marea Britanie un supercomputer IA de ultimă generaţie care să ruleze pe procesoare ARM. În acest moment, ARM operează pe un model de licenţiere de tip open, iar Nvidia a anunţat că nu are nicio intenţie să schimbe acest model. Afacerea este aşteptată să se definitiveze în septembrie 2021, după obţinerea tuturor aprobărilor necesare.