Esential, IoT powered by ALLIED TELESIS — September 17, 2020 at 3:46 pm

Cea mai mare barieră în calea IoT este de natură umană

by

connections pen touch iotClaris, o subsidiară Apple cu sediul în Europa, a publicat recent un studiu care arată că în cazul IMM-urilor de la nivel global, lipsa de expertiză umană este socotită principala barieră în calea implementării soluţiilor Internet of Things (IoT). Nu mai puţin de o treime dintre cei intervievaţi au indicat acest obstacol.

În acelaşi timp, o cincime din respondenţi, factori de decizie în cadrul IMM-urilor, îşi fac griji în legătură cu securitatea şi conformitatea atunci când e vorba de implementare de soluţii IoT. Mai mult decât atât, aceşti respondenţi nu văd în mod clar existenţa unei amortizări reale şi eficiente a investiţiei efectuate în IoT. În plus, aproape două treimi din respondenţi cred că IoT le-ar putea aduce un avantaj competitiv şi afirmă că competiţia lor obţine rezultate mai bune în acest moment prin utilizarea IoT.

Comentând pe tema principalelor beneficii ale proiectelor IoT, respondenţii au enumerat eficienţa îmbunătăţită, creşterea productivităţii şi a vitezei de lucru. Circa o treime din ei consideră obţinerea de informaţii relevante ca principal motivator al adopţiei IoT. Un procent similar au declarat că e foarte probabil ca firma unde lucrează să lanseze o iniţiativă IoT în următorii trei ani.

Chiar dacă mulţi respondenţi nu văd clar cum s-ar putea obţine o amortizare eficientă a investiţiei în IoT, aproape un sfert dintre ei au declarat că proiectele la care lucrează s-au amortizat deja, în vreme ce aproape 40 la sută se aşteaptă la amortizarea investiţiilor în termen de un an de acum înainte.