Evenimente — September 17, 2020 at 1:19 pm

Teatrul și inteligența artificială

by

Adi Bulboaca7Spectacolul-instalație Who Am I? A human-robot performance – care s-a jucat cu sala închisă în cadrul festivalului H3 Garden before detach() – va reveni pe scena Teatrului Odeon în octombrie.

Primul spectacol din România care are loc într-o instalație de artă și care introduce un robot industrial în coregrafia sa se va juca pe scena Teatrului Odeon între 13 – 18 octombrie. Conceptul dezvoltat pentru prima dată în România reprezintă o colaborare în premieră între un teatru din România, respectiv Teatrul Odeon, și un studio de artă și tehnologie, H3. Cu o scenografie semnată de Adrian Damian, în regia lui Alexandru Berceanu, coregrafie realizată de Andrea Gavriliu, “Who Am I? A human-robot performance” oferă o experiență multisenzorială imersivă asistată de tehnologia realizată de H3.

“Who am I? A human-robot performance s-a născut din experiența traumatizantă COVID-19. Pentru un moment a părut că toate energiile creative vor fi strangulate de lipsa de contact social. La finalul izolării sociale ne-am întâlnit în această minunată echipă de creație întrebându-ne împreună cine suntem noi și ce putem face de acum încolo? Spectacolul a venit cu o efervescență de idei, de tehnologie, de energie și sensibilitate a căror dimensiune în actualul context ar putea să pară doar o aroganță, sunt convins că este mult mai mult de atât. Sunt atât de multe momente în spectacol în care inima îmi pompează, fie că se datorează mișcării sublime a Andreei Gavriliu, robotului și mișcării sale perfecte, luminii sau delicateții vizualurilor, apropierii si efervescenței care pune stăpânire pe toți, de la tehnic la actori și spectatori”, spune Alexandru Berceanu, regizorul spectacolului.

Spectacolul a avut parte de șapte reprezentații sold-out în cadrul festivalului H3 Garden, care a avut loc între 9 și 13 septembrie, pe Popa Nan 82. H3 Garden a fost una dintre Grădinile lui Kepler din cadrul festivalului Ars Electronica la ediția aniversară de 40 de ani, parte a unei mișcări de atracție a 120 de grădini la nivel global în căutarea unor răspunsuri la întrebarea “Încotro ne îndreptăm?”.

H3 Garden a inclus cinci concerte de muzică live în cadrul seriei Kaustik Nights, alături de trupele Omul cu Șobolani, Cred Că Sunt Extraterestru, Electric Brother, Șuie Paparude și om la lună. Concertele au avut loc în grădina H3, înconjurate de expoziția de instalații interactive de artă,  intitulată before detach(), creată de studioul de artă și tehnologie H3.

Eveniment co-produs de :arrogant films.

Parteneri: George. Primul banking inteligent de la BCR / BMW / EY / Amrop / Ministerul Culturii / Conceptual Lab by Theo Nissim / Colligo / Jidvei
New perspectives enabled by IQOS
Parteneri media: Radio Guerrilla, Zile și Nopți, Vice

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Biletele vor fi puse în vânzare în curând pe site-ul Teatrului Odeon.