Evenimente — September 25, 2020 at 10:23 am

Bucharest Big Data Week, online, în perioada 6-8 octombrie

by

Big Data Week, eveniment internațional de referință pentru domeniul datelor, reunește comunitatea de profesioniști din domeniu, prin singurul eveniment local, organizat anul acesta online, în perioada 6-8 octombrie, din București, cu deschidere pentru specialiștii din întreaga lume. eSolutions, companie de tehnologie specializată în soluții de big data și Bigstep, furnizor global de servicii de infrastructură și big data, își unesc forțele pentru a aduce în atenția publicului din România fenomenul în amploarea lui, printr-un proces concentrat de educație despre tendințele din domeniu și impactul utilizării datelor în business.

BDW-700x350-1Printr-o conferință-ancoră pe data de 6 octombrie, cu focus pe tendințele-cheie ale domeniului, și prin numeroase cursuri practice pe 7 și 8 octombrie, publicul va avea o oportunitate excelentă de învățare,  agenda de discuții urmând direcții majore din tehnologie precum Inteligența Artificială, Machine Learning, Business Inteligence, Real-Time Analytics, Data Science, Cloud, Microservicii. Cei aproximativ 20 de experți invitați vor oferi informații și recomandări valoroase, atât despre beneficiile de business, prin prezentarea de studii de caz specifice, cât și din zona tehnică, acoperind exemple de arhitectură, pașii care trebuie urmați în implementarea unui proiect de big data, tehnologii folosite, provocări întâlnite și propuneri pentru depășirea acestora. Aceștia reprezintă companii precum: Microsoft, Google, Cognizant Softvision, ING Tech, Trencadis, eMAG, eSolutions, Bigstep, Adore Me, Netopia Payments, Revolut.

“Big Data reprezintă noua frontieră pentru business în momentul actual. Vedem aceasta la nivel internațional, prin impactul global al tehnologiilor și prin investițiile companiilor și resimțim nevoia, atât a educației, cât și a adopției, și la nivel local. Această zonă rămâne o mină de aur dacă înțelegem adevăratul potențial al transformării imenselor cantități de date în eficiență operațională. Consider că este cu atât mai importantă continuarea educației în domeniu în acest context în care volumele uriașe de date generate pot fi utilizate eficient prin implementări cu investiții din ce în ce mai mici”, declară Marian Sîmpetru, Managing Partner eSolutions.

“Comerțul preponderent online și comunicarea exclusiv electronică din ultimele luni generează în România seturi de date mai complexe ca niciodată. Companiile românești au acum oportunitatea de a concura de la egal la egal cu giganții internaționali, oferindu-le clienților o experiență ultra-personalizată, ajustată preferințelor românilor. Apariția de noi tehnologii, precum drone cu rază mare de acțiune și 5G, permite noi aplicații în agricultura inteligentă, urmărirea exploatărilor forestiere, supervizarea rețelei de transport și multe altele. Prin acest eveniment, ne dorim să contribuim la dezvoltarea înțelegerii a tot ceea ce înseamnă infrastructură hardware și software pentru Big Data Analytics și AI, atât on-premises, cloud, cât și edge cloud”, completează Alex Bordei, VP Product & Engineering Bigstep / MetalSoft.

Ziua de 6 octombrie este dedicată tendințelor din domeniu și implementărilor de referință din mediul de business, din diferite domenii – de la tendințe și exemple de proiecte din zona inteligenței artificiale (Microsoft) la specificul proiectelor din retail (platforma de big data Carrefour), de la explorarea peisajului datelor unor fintech-uri (Revolut) la povestea datelor în timp real în cazul unui fenomen de tipul BlackFriday (eMAG) etc. În track-ul tehnic, accentul va fi pus pe business intelligence (ING Tech), edge cloud (Bigstep) și inteligență artificială sau analiza datelor în timp real (Google, Adore Me).

Subiectele de la conferința din prima zi – inteligență artificială, algoritmi de machine learning, analiza datelor în timp real etc. – vor fi abordate în profunzime printr-o serie de workshop-uri pe 7 și 8 octombrie, astfel încât cei interesați să se familarizeze cu conceptele și să poată opera cu instrumentele implicate, pentru a susține și eficientiza activitatea companiilor în cadrul cărora își desfășoară activitatea. O noutate pe care o aduce ediția din acest an este cursul de introducere în big data, care cuprinde patru module ce acoperă zona de arhitecturi și exemple de implementare, dar si tehnologii moderne pentru ingestia și procesarea datelor: NiFi, Kafka și Spark. Toate sesiunile de curs se vor desfăsura online, vor avea o parte teoretică și o parte practică. Participanții vor lucra în cloud-ul pus la dispoziție de Bigstep, sub îndrumarea trainerilor profesioniști din cadrul eSolutions Academy, cu o vastă experiență în zona de implementare.

Partenerii principali ai Big Data Week la București sunt: Microsoft, Cognizant Softvision, ING Tech, Trencadis, Google, Metalsoft și Bucharest AI.

Mai multe detalii despre Big Data Week și despre înregistrare, puteți găsi accesând: https://bucharest.bigdataweek.com/.

Evenimentul este organizat pentru a doua oară la București, eSolutions și Bigstep aducându-și, din nou,  contribuția la oferirea accesului la ultimele tendințe din domeniu. Big Data Week reunește la nivel global o comunitate de profesioniști a căror prioritate este transferul de cunoștințe despre domeniul datelor. Prin organizarea unor evenimente de succes în ultimii 10 ani în diferite puncte ale lumii, Big Data Week a devenit un proiect cu recunoaștere în Londra, Chicago, Barcelona, Madrid, Sao Paolo, Rio de Janeiro, Jakarta, Kuala Lumpur, Minsk, Leeds.