Networking — September 28, 2020 at 11:41 am

Noile echipamente Axis de tip bullet oferă o calitate excelentă a imaginii în condiții dificile de iluminare

by

AXIS_p1455le_1Axis Communications a lansat recent modelului AXIS P1455-LE, o cameră de tip bullet cu funcții multiple care oferă o rezoluție HDTV 1080p cu o recurență a cadrelor de până la 60 fps. În scenariile cu o dinamică sporită, acest model oferă o claritate și utilitate ridicată a imaginii datorită performanțelor optice, dar și a procesorului de generație nouă ARTPEC 7.
 
Această cameră, adecvată pentru utilizarea la exterior, dispune de tehnologia Axis Forensic WDR, putând capta imagini de înaltă calitate în scenarii în care există atât zone puternic luminate, cât și zone întunecate. Axis Lightfinder 2.0 captează imagini clare color pentru a fi utilizate cu succes de către operatori în condiții de luminozitate scăzută. Suplimentar, în condiții de întuneric deplin, echipamentul este dotat cu tehnologia Axis OptimizedIR ce permite supravegherea la o distanță de până la 40 de metri, cu un nivel ridicat de acuratețe a imaginii.

O funcționalitate relevantă a acestei camere este expunerea care se adaptează la mișcare, în acest fel reducând semnificativ neclaritatea generată de dinamica obiectelor din scenariu. Iar cu AXIS Object Analytics se pot detecta și clasifica persoane și vehicole. Tehnologia edge-to-edge integrată în acest echipament permite detectarea tuturor echipamentelor disponibile Axis de rețea, inclusiv asocierea inteligentă cu dispozitive audio pentru o comunicare bidirecțională. În acest fel se pot înregistra fluxuri audio / video din cadrele definite și, la nevoie, se pot transmite mesaje pentru descurajarea eventualelor amenințări. Toate aceste funcționalități sunt adaptate cerințelor actuale ale pieței.

Caracteristicile principale includ:
• Lightfinder 2.0, Forensic WDR și OptimizedIR;
• Tehnologie edge-to-edge;
• Expunere adaptabilă la mișcare;
• Securitate sporită precum protecție la atacurile cibernetice, firmware semnat și procedură de inițializare securizată;
• Tehnologie Zipstream cu suport atât pentru H.264, cât și H.265.

Noul standard internațional IEEE 802.1AR definește procedurile prin care se poate automatiza în siguranță identificarea dispozitivelor dintr-o rețea. Aceste măsuri de securitate sunt implementate în produsele Axis prin tehnologiile Axis Edge Vault și Axis Device ID. Axis Edge Vault gestionează cu un nivel de criptare avansat certificatele stocate pe echipament, păstrându-le criptate inclusiv în perioada utilizării lor. Camerele AXIS P1455-LE folosesc aceste tehnologii pentru procesul de autorizare în rețea.
Tehnologia Axis Zipstream cu suport pentru H.264 și H.265 reduce semnificativ necesarul de lățime de bandă și capacitatea de stocare. Acest model de cameră va fi disponibil prin intermediul rețelei de distribuție Axis din luna octombrie 2020.

Mai multe informații despre camera de rețea AXIS P1455-LE găsiți la link.