Expert IT — September 30, 2020 at 12:56 pm

Economia colaborativa are nevoie de parteneriate puternice

by

CENIT-Partner-platform-economy-1200_x_550Oameni, procese, date și sisteme IT – pentru ca transformarea digitală să devină o realitate. Ideea principală a echipei de management a CENIT AG și a echipei de leadership atunci când au introdus topicul de parteneriate în strategia CENIT 2025 a fost că avem nevoie de conectivitate de-a lungul tuturor nivelurilor.

Dezvoltarea și menținerea parteneriatelor puternice a făcut parte din identitatea noastră încă de la înființarea CENIT în 1988. Datorită culturii organizaționale a companiei noastre, suntem bine pregătiți pentru provocările economiei colaborative în care valoarea adăugată este adusă de integrarea platformelor colaborative.

Echipele noastre sunt conștiente de schimbările care vor urma pentru că menținem strânse relații cu business-uri din diferite sectoare – cu companii OEM din industriile automotive și aerospace sau corporații de top din sectorul financiar. Pentru clienții noștri, suntem un consultant de încredere și un partener care oferă suport în digitalizarea și automatizarea proceselor business-critical. Datorită implicării CENIT în cercetarea din domeniul industrial, inovații valoroase pot fi obținute prin implicarea tuturor participanților rețelei noastre de afaceri.

Un element important în poziționarea noastră strategică, care ne oferă uneltele, resursele și cunoștințele pentru a asista clienții în obținearea unei transformări digitale de succes este dat de colaborarea noastră cu companii de software de renume care oferă standarde future-proof pentru procesele integrate și automatizate end-to-end. Principalele și totodată, cele mai importante sunt parteneriatele noastre cu Dassault Systèmes, SAP și IBM.

În acest context, strategia CENIT 2025 are la bază două direcții foarte importante. Prima este să intensificăm colaborările cu partenerii noștri strategici de software și să ne întărim poziția de value added reseller (VAR) în rețeaua noastră de business.

Cea de-a doua direcție este să dezvoltăm noi soluții pentru integrarea proceselor clienților nostri, având la bază sistemele IT ale partenerilor noștri. Oricine își dorește control digital prin care să ruleze și să analizeze procese de business de-a lungul întregului lanț valoric are nevoie de platforme care împreună formează ceea ce noi numim scheletul digital.

Cred că o scurtă descriere a bornelor selectate, arată că am avansat foarte mult către întărirea parteneriatelor noastre:

În 2020, Dassault Systèmes ne-a certificat din nou ca Partener Platinum în toate țările majore, un tribut pentru succesul echipelor de vânzări, dar cel mai important, pentru calitatea ridicată a proiectelor și a competențelor consultanților noștri de-a lungul portofoliului de aplicații ale platformei 3DEXPERIENCE®.

Ne extindem poziția de cel mai mare partener global Dassault Systèmes prin includerea aplicațiilor CLOUD, demonstrate prin proiectele curente în care suntem implicați împreună cu clienții noștri.

SAP recomandă soluția noastră SAP Engineering Control Center interface to 3DEXPERIENCE în categoria “best practices”. De asemenea, această soluție este inclusă în lista standard de prețuri SAP. Abordarea noastră diferă considerabil de interfețele tradiționale între sisteme pentru că noi ne concentrăm pe controlul proceselor cross-system. Atunci când utilizatorii își derulează task-urile din cadrul proceselor de business, se pot muta fără probleme între cele două platforme.

Integrăm soluția noastră FASTSUITE Edition 2, atât cu sistemele PLM ale clienților noștri, cât și cu sistemele de shop-floor control. Printre altele, am integrat FASTSUITE Edition 2 și SAP ECTR.

În cadrul 2020 Hannover Messe, vom domonstra abordarea noastră “design to operate” și vom oferi expertiza noastră în procese pentru companiile de manufacturing care vor să implementeze această abordare pentru a-și îmbunătăți competitivitatea.

Ne intensificăm parteneriatul cu IBM pentru realizarea de aplicații AI care oferă beneficii tangibile. Experții noștri în managementul informațiilor, integrează aceste aplicații AI cu mediul legacy ECM al clienților. Toate activitățile includ consultarea strategică, folosind o arhitectură CLOUD, care este implementată ținând cont de nevoile clienților.

Pe măsură ce automatizarea și robotizarea devin din ce în ce mai importante, Prima Power și Siasun au ales soluția FASTSUITE ca platformă software pentru echipamentele lor laser.

Am vorbit despre expertiza noastră IT și despre tehnologii. Acum voi introduce un element care nu a fost menționat până acum: rețelele cross-enterprise trebuie să fie orientate către perspectiva noastră ca oameni. Schimbările create de digitalizare sunt masive. Dacă noi ca factori de decizie vom transforma această orientare în acțiuni de business, aceste schimbări vor fi implementate cu succes.

CENIT-CEO-Kurt-Bengel-244x244Sper că noi, cei din cadrul CENIT, vom reuși să ne atingem toate bornele din strategia CENIT 2025 și cu acest obiectiv în minte, doresc personal să vă mulțumesc pentru excelentele noastre conexiuni, fie că vorbim despre relațiile strânse între angajații CENIT sau de relațiile pe care le avem cu clienții sau partenerii noștri!

de Kurt Bengel, CEO CENIT AG