Data Center / Storage — October 7, 2020 at 8:48 am

Stocarea datelor este prea complexă și vă dă coșmaruri? Optimizați cu soluții de stocare bazate pe server

by

primergy-server-m5-25years-teaser-banner_1280x427_tcm100-4303064_tcm100-2750227-32Realitatea înconjurătoare este foarte complexă. De exemplu, casele în care locuim. O infrastructură de coșmar, formată din mobilier, electrocasnice moderne, dispozitive electronice, automobile, linii de gaz/electricitate/apă, telefoane șamd. Toate acestea necesită o întreținere constantă, întreținere și înlocuire.

În fiecare zi ne ocupăm de alte lucruri la fel de complexe din viața personală. Încercăm în mod constant să ne optimizăm și să ne eficientizăm rutina zilnică pentru a gestiona mai eficient timpul, banii și celelalte resurse limitate pe care le avem.
La locul de muncă, ne confruntăm cu un set similar de provocări și factori. Cu toate acestea, există o diferență cheie – acasă, nu simțim aceeași presiune ca la locul de muncă pentru a oferi rezultate eficiente.

În slujbele noastre, suntem evaluați în mod constant. Performanța este evaluată în funcție de cifre, indicatori de performanță și valori de către manageri, supervizori și compania pentru care lucrăm.

Totul se adaugă performanței generale a companiei. O performanță mai bună necesită gestionarea eficientă a costurilor. Companiile caută orice oportunitate de a reduce costurile și unul dintre domeniile cheie care apare adesea în discuțiile bugetare este cheltuielile totale pentru infrastructura IT.

Fie o afacere mică sau o companie mare, departamentul de IT reprezintă o parte importantă a cheltuielilor totale, iar contribuția sa directă la venituri și profituri este adesea dificil de evaluat.

În cele din urmă, mulți CEO și CFO își împing adesea CIO-urile să optimizeze tot mai  mult. Iar optimizarea se reduce adesea la gestionarea eficientă a complexității. Acest lucru are un impact direct asupra TCO (costul total de proprietate) al infrastructurii IT.

Complexitate și TCO
Indiferent dacă sunteți proprietar de afacere sau profesionist în IT, o valoare cheie pe care va trebui să o optimizați / minimizați în mod constant este TCO (costul total de proprietate) al infrastructurii IT.

Astăzi, chiar și cele mai mici medii IT au mai multe componente interdependente (servere, rețele, sisteme de stocare, sisteme de gestionare etc.). Complexitatea este dată de interdependențele dintre aceste componente, ceea ce face din ce în ce mai dificilă întreținerea, gestionarea și scalarea.

Acest lucru duce adesea la active subutilizate care duc la TCO. Prin urmare, o soluție care susține inițiativele de reducere a TCO este una care reduce complexitatea în arhitectura dvs. IT. În acest sens, TCO al infrastructurii dvs. de stocare joacă un rol foarte important în minimizarea globală a TCO.

Complexitate și stocarea datelor
Odată cu creșterea explozivă a datelor nestructurate, organizațiile se luptă să pună la punct o metodă de stocare ușor de implementat și actualizat și care le permite să maximizeze utilizarea capacității.

Sistemele tradiționale de stocare pentru întreprinderi care împachetează controlere de stocare, discuri, interfețe și firmware ca tablouri de stocare proprietare sunt adesea costisitoare, complexe și lipsesc de deschidere. Amestecul corect de viteză și eficiență este imperativ pentru infrastructura dvs. de stocare.

Organizațiile au nevoie de o arhitectură de stocare eficientă din punct de vedere al costurilor, care să reducă complexitatea și să fie scalabilă – chiar și la o scară enormă – precum și să susțină alocarea resurselor bazate pe cerere.

Optimizați cu soluții de stocare bazate pe server
Soluțiile de stocare bazate pe server reduc costurile și complexitatea, adăpostind suporturi de stocare în interiorul serverelor, mai degrabă decât în matrici de stocare dedicate și personalizate.

Stocarea bazată pe server utilizează discuri atașate direct pe bază de hardware standard x86 – hard disk-uri, unități SSD cu carduri NVMe sau chiar carduri PCIe – pentru a stoca date local pe server. Software-ul stratificat deasupra acestui hardware transformă nodul serverului într-o matrice de stocare completă.

Pe măsură ce cerințele de stocare a datelor devin tot mai critice, stocarea bazată pe server ajută companiile să crească capacitatea de stocare mai eficient, valorificând capacitatea de stocare a software-ului definit (SDS) și a tehnologiei de infrastructură hiper-convergentă (HCI) de a reduce costurile și complexitatea stocării. Ca urmare, acest lucru are un impact direct asupra minimizării TCO a stocării și a infrastructurii IT.

Ai nevoie de stocare pe server, ce urmează?
După ce v-ați convins de avantajele stocării bazate pe server pentru organizația dvs., următorul pas este alegerea furnizorului potrivit pentru a vă ajuta afacerea să vă atingă obiectivele.

Nu aveți nevoie să căutați mai departe de serverele FUJITSU PRIMERGY și stocarea bazată pe server. În cadrul serverelor sale PRIMERGY, Fujitsu oferă un portofoliu larg de stocare bazat pe server, perfect potrivit pentru nevoile dumneavoastră de infrastructură IT.

Fujitsu oferă cea mai înaltă calitate  
Fie că cumpărați hard diskuri, SSD-uri sau unități NVMe, Fujitsu oferă o calitate testată, precum și beneficiile suplimentare din cunoștințele acumulate de experții noștri de-a lungul anilor în ceea ce privește tehnologia de stocare și integrarea sistemului.
Începând cu certificarea inițială a noilor unități, reglarea fină a firmware-ului și până la controlul calității livrărilor și consumabilelor individuale, Fujitsu face tot posibilul pentru a vă garanta cea mai bună performanță și cea mai mare siguranță la defecțiuni.
În plus, cu sistemul integrat FUJITSU PRIMEFLEX, puteți alege dintre toate ofertele HCI (infrastructură hiper-convergentă) de la Microsoft, VMware și Nutanix pentru a vă optimiza infrastructura de stocare bazată pe server în funcție de nevoile dumneavoastră.

Concluzia: indiferent dacă este vorba de gestionarea vieții de zi cu zi sau a infrastructurii IT, reducerea complexității poate contribui la atingerea obiectivelor mai repede. Pentru IT-ul dvs., Fujitsu este aici pentru a vă rezolva problemele de complexitate. Puteți conta pe servere FUJITSU PRIMERGY și soluții de stocare bazate pe server.

Pentru mai multe informații vizitați: https://www.fujitsu.com/global/products/computing/servers/primergy/racks/