Big Data&Analytics — October 9, 2020 at 3:59 pm

Ce e nou în Qlik Sense

by

Qlik a anunțat disponibilitatea versiunii Qlik Sense September 2020, o versiune care aduce cateva imbunatatiri majore platformei de business intelligence. Cu aceasta lansare, utilizatorii de Qlik Sense vor trece la un nou nivel de interactivitate, la o experienta relevanta în analiza datelor și luarea deciziilor.
qlik sense
Printre cele mai importante noutăți se afla analiza conversationala bazată pe motorul de inteligență augmentată din Qlik Sense, îmbunătățirile aduse la vizualizările din Qlik, dar și noi capabilități pentru Qlik Sense Enteprise SaaS și pentru Qlik APIs.

Inteligenta Augmentată

Insight Advisor Chat, asistentul AI din platforma Qlik Sense își ajută acum utilizatorii cu o nouă experiența de analiza conversationala. Utilizând procesarea limbajului natural (NLP), asistentul identifică intențiile din spatele căutărilor, scoate la suprafață cele mai importante date/rezultate, pentru ca apoi să le prezinte în multiple forme vizuale, ușor de analizat. Generarea automată de vizualizări ajuta utilizatorii sa ajungă mai repede la informațiile relevante pentru ei în optimizarea deciziilor de business.

Business Logic — un nou concept Qlik. Prin Business Logic, utilizatorii Insight Advisor pot antrena soluția astfel încât să conțină vocabularul optim al companiei și cele mai bune rezultate bazate pe NLP. Prin reguli și metadate personalizate, platforma învăța cum să identifice acele date relevante, categorii de date, câmpuri similare, comportamente predefinite și alte clasificări utile.

Qlik Sense September 2020 aduce și suport pentru funcții K-means clustering, pentru a putea a vizualiza datele grupate pe baza similarități între ele. Gruparea datelor este o functionalitate interesantă pentru a putea înțelege mai bine legăturile ascunse dintre date.

Vizualizari îmbunătățite

In această versiune Qlik aduce posibilitatea de a anima graficele pentru a scoate în evidenta modificarea datelor în timp, îmbunătățiri la nivelul liniilor de referinta, formatarea numerelor pentru măsurile master, sortare personalizată in Sankey Chart, controlul opacitatii hartilor și altele.

Imbunatatiri pentru Qlik Sense Enterprise SaaS

Pentru cei care doresc o soluție BI in cloud, Qlik a adus imbunatatiri si la acest capitol. S-a marit dimensiunea suportată pentru aplicațiile Qlik din pana la 5GB, ceea ce înseamnă ca pot fi suportate aplicații mai complexe, cu volume de date mai mari. De asemenea, actualizarea datelor din aplicațiile Qlik este acum mult mai facilă. Iar pentru încărcarea datelor de pe mașinile locale în cloud, exista acum Qlik Data Transfer.

Ai nevoie de mai multe detalii sau de un demo? Contactează echipa Relevance.