Data Center / Storage — October 21, 2020 at 1:47 pm

Soluțiile Disaster Recovery, esențiale pentru asigurarea continuității operaționale

by

Continuitatea afacerii este esențială pentru orice companie, iar securizarea datelor stocate în aplicații și baze de date joacă un rol important în buna desfășurare a activității. Creșterea tot mai accentuată a cererii pentru serviciile de tehnologie, stimulată și de contextul actual al lucrului de la distanță, a contribuit la tranziția accelerată a companiilor spre digitalizarea afacerii și, implicit, alegerea celor mai bune soluții de protecție a datelor de tip Disaster Recovery.

Răzvan Stoica, Director General GTS Telecom
Răzvan Stoica, Director General GTS Telecom

„Soluțiile noastre de Disaster Recovery permit asigurarea securității cibernetice, dar și a continuității operațiunilor în cazul unor incidente majore sau vulnerabilități ale sistemelor informatice critice ale acestora. GTS Telecom este una dintre puținele companii care oferă un produs complet, bazat exclusiv pe infrastructura proprie din România și care integrează serviciile de telecomunicații, Data Center și Cloud proprii, pentru a permite reluarea activității în interval de ordinul minutelor”.

Expunerea constantă la amenințările tehnologice poate afecta activitatea companiilor, cauzând pierderi financiare semnificative, probleme de reputație sau destabilizarea afacerii. Eforturile neplanificate de recuperare în cazul unor incidente în fața cărora compania nu era pregătită să reacționeze pot dura în medie 30 de zile pentru remedierea completă. Atunci când acest interval este depășit, companiile afectate au o rată de supraviețuire pe piață de sub 20%.

GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, vine în sprijinul companiilor cu soluții complete de Disaster Recovery care permit restaurarea rapidă a sistemelor, infrastructurilor informatice și a datelor critice, precum și reluarea activității în urma unor dezastre naturale, breșe de securitate sau erori umane.

Bazate pe infrastructura de telecomunicații, centrele de date și platformele Cloud deținută și operată de GTS Telecom în România, soluțiile de Disaster Recovery facilitează companiilor implementarea planurilor de continuitate a afacerii, monitorizarea și recuperarea datelor în orice situație.

Acestea răspund oricărui scenariu de replicare solicitat de companii sau de reglementările industriilor în care acestea activează, reușind să acomodeze replicări ale serverelor fizice sau virtuale către Cloud, ale unui Cloud privat către Cloud-ul public, independent de tehnologia de virtualizare utilizată de client.

GTS Telecom oferă o gamă completă de servicii de securitate care include Firewall as Service (FWaaS), Backup as a Service, Backup as a Service Server, protecție Anti DDoS, Managed Network Security, produse anti-malware și soluții integrate de securitate fizică (supraveghere video, control acces, detecție și alarmare la efracție și incendiu).

gts-zona_contact-03