Hardware, IT support — October 27, 2020 at 5:11 pm

OKI oferă recomandări pentru redeschiderea birourilor si igienizarea imprimantelor în pandemie

by

Lucrătorii de birou se întorc treptat în spațiile lor de lucru după o perioadă de muncă la domiciliu din cauza blocărilor impuse de guverne. Mulți vor fi încântați să își poată separa încă o dată viața profesională de viața de acasă. Cu toate acestea, mulți ar putea fi, de asemenea, îngrijorați de implicațiile de siguranță ale revenirii la birou, în timp ce Covid-19 rămâne o amenințare. Există diverse măsuri pe care întreprinderile ar trebui să le ia pentru ca revenirea la spațiile de lucru partajate să devină o experiență sigură și pozitivă pentru personalul lor.

Top_Tips_Safe_Office_Re-opening_tcm70-270822Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC), curățarea suprafețelor vizibil murdare urmată de dezinfectare este, de asemenea, o măsură de bună practică pentru prevenirea Covid-19 și a altor boli respiratorii virale în gospodării și în mediul comunitar.

O atenție deosebită trebuie acordată articolelor comune care sunt supuse contactului uman regulat, inclusiv imprimante, fierbătoare, cuptoare cu microunde și mânerele ușilor. Autoritățile sanitare recomandă utilizarea unei soluții antiseptice pe bază de alcool care conține cel puțin 70% alcool și 30% apă pentru dezinfectarea suprafețelor.

O atenție specială trebuie acordată la curățarea imprimantelor cu produse de curățare pentru a preveni deteriorarea potențială. Evitați substanțele chimice cum ar fi înălbitor, substanțe abrazive, amoniac sau peroxid. Utilizați numai produse de curățare pe bază de alcool care conțin recomandarea CDC de cel puțin 70% alcool izopropilic combinat cu 30% apă pentru dezinfectare. Purtați mănuși de unică folosință (latex sau nitril) și deconectați fiecare imprimantă înainte de curățare.

Începeți prin a testa mai întâi o zonă mică. Evitați pulverizarea imprimantei cu soluții de curățare și evitați utilizarea prosoapelor de hârtie sau a țesuturilor. Umeziți o cârpă din microfibră cu soluția de curățare și curățați întreaga suprafață a dispozitivului, acordând o atenție specială părților cele mai expuse la atingerea utilizatorilor, inclusiv butoanele.

Când vine vorba de curățarea imprimantelor multifuncționale care pot scana și copia, nu aplicați o soluție de curățare direct pe geamul scanerului. În schimb, utilizați o cârpă curată din microfibră ușor umezită cu apă pentru a curăța sticla scanerului și alimentatorul de documente (ADF). Asigurați-vă că toate părțile oricărei imprimante care au fost curățate s-au uscat înainte de a reconecta dispozitivul la rețeaua electrică.

Asigurarea faptului că lucrătorii respectă și respectă orientările privind distanțarea socială s-ar putea dovedi a fi una dintre cele mai mari provocări, odată cu redeschiderea birourilor. Pentru a ajuta companiile să depășească această provocare, OKI a lansat o inițiativă de a furniza gratuit materiale și lucrări de distanțare socială. Lansată în parteneriat cu Floralabels, inițiativa permite crearea rapidă și ușoară de autocolante autoadezive pentru podea și fereastră pentru a promova distanțarea socială.

Proiectele gratuite vor ajuta la protejarea bunăstării personalului și a vizitatorilor, amintindu-le să se mențină la doi metri distanță.

Autocolantele sunt disponibile în trei formate: un cerc autoadeziv de podea (285 x 285mm) și bannere dreptunghiulare de podea în două dimensiuni (215 x 900mm și 297 x 1.320 mm) și pot fi imprimate de pe orice imprimantă color A3.