Data Center / Storage, Evenimente — October 29, 2020 at 2:52 pm

Software-ul de backup Veeam vizează datele din cloud Google

by

Software-ul de backup Veeam a adăugat pachetul final al furnizorilor „Nig Three” de cloud hiperscale în suita sa. Veeam Backup pentru Google Cloud Platform se va alătura produselor de backup AWS și Azure ale Veeam.

„Este o temă recurentă de ajutor a clienților cu management multi-cloud”, declara CTO-ul Veeam, Danny Allan, înainte de evenimentul online Veeam Live.

Evenimentul a prezentat trei teme majore: multi-cloud, securitate cibernetică și protecție modernă a datelor.

Businessman hand using smart phone and modern laptop computer with Cloud backup technologyVeeam cu toată viteaza înainte către containere cloud

Similar cu produsele Veeam AWS și Azure, Veeam Backup for Google Cloud Platform (GCP) este nativ pentru furnizorul de cloud. Anterior, utilizatorii Veeam aveau nevoie de un intermediar pentru protecția datelor Google, dar backupul nativ este superior.

„La fel ca produsele AWS și Azure, software-ul de backup Veeam pentru Google se poate integra înapoi în platforma de bază a lui Veeam”, a spus Allan.

„Google Cloud Platform primește mai multă atenție din rândul întreprinderilor, ceea ce înseamnă că este din ce în ce mai important pentru furnizorii de backup să sprijine GCP”, declară Krista Macomber, analist senior la Evaluator Group.

Veeam nu a lansat o dată exact pentru disponibilitate backup-ului de Google. Când va fi disponibil, se va găsi pe Google Marketplace.

Veeam Backup pentru AWS și Veeam Backup pentru Microsoft Azure au fost lansate în ultimul an.

Ca parte a temei „protecția datelor moderne” de la Veeam Live, compania a planificat să prezinte o parte din lucrările sale timpurii cu Kasten, furnizorul Kubernetes de rezervă și recuperare în caz de dezastru pe care l-a achiziționat în septembrie. Veeam va integra Kasten în platforma sa de gestionare a datelor cloud. În plus, platforma Kasten K10 va continua să fie disponibilă independent.

„Veeam a dezvoltat un prototip al integrării care ia o copie de rezervă Kasten și o trimite la un depozit propriu”, arată Dany Allan.

„Veeam trebuie să găsească echilibrul adecvat între a permite Kasten să funcționeze independent și să aprofundeze integrarea tehnologiei în cadrul platformei sale pentru o colaborare optimă”, potrivit Macomber. „Cele două companii lucrează în prezent cu branduri diferite și au departamente de vânzare diferite și, dintr-o perspectivă tehnologică, protecția nativă a datelor bazată pe containere este foarte importantă ca diferențiator”.

Veeam nu a anunțat încă o dată pentru pentru integrarea Kasten.

„Achiziția Kasten este un pas uriaș pentru Veeam”, arată Macomber. „Containerele intră rapid în mediile IT ale companiilor și trebuie protejate. Este o necesitate critică pentru magazinele IT să adreseze această necesitate”.

În ceea ce privește securitatea, software-ul de rezervă Veeam a adăugat o casetă de selectare care permite utilizatorilor să configureze un depozit Linux, astfel încât să fie imuabil, ceea ce este important pentru protecția ransomware. Un atac ransomware nu poate cripta sau șterge date imuabile.

„Această funcție va fi în Veeam Availability Suite versiunea 11”, a spus Allan. Veeam vizează sfârșitul anului lansarea versiunii 11, care este în versiune beta.

La conferința virtuală VeeamON din iunie, Veeam a anunțat câteva alte caracteristici majore incluse în versiunea 11, inclusiv protecția continuă a datelor, recuperarea instantanee a bazelor de date Microsoft SQL Server și Oracle și Agent pentru Mac.

Veeam Availability Suite include Veeam Backup & Replication și instrumentul de monitorizare și raportare Veeam One.

Software-ul de backup Veeam protejează setul de date nonprofit aflat în creștere

Bipin Jayaraj, vicepreședinte și CIO al Make-A-Wish, a declarat că urmărește progresul Veeam și permite organizației sale să abordeze un model multi-cloud. Make-A-Wish, o organizație nonprofit dedicată îndeplinirii dorințelor copiilor cu boli critice, este client de software Veeam de rezervă de aproximativ patru ani.

„Sunt foarte curios să analizez portofoliul lor de produse, ce va urma”, a spus Jayaraj. „Se pare că sunt înaintea curbei”.

Make-A-Wish folosește Veeam Backup & Replication și recuperarea în caz de dezastru ca serviciu. De asemenea, organizația are PhoenixNAP pentru a găzdui și a gestiona infrastructura sa de cloud privat.

Organizația are 460 TB de rezervă, pe care PhoenixNAP le găzduiește în centrele sale de date primare și secundare și 66 TB de date de producție. Jayaraj a menționat că Make-A-Wish are un volum mare de suporturi media, deoarece este o organizație de storytelling, deci există multe videoclipuri și imagini HD.

“Datele noastre au crescut foarte mult în ultimii doi ani”, a spus el.

Jayaraj apreciază ușurința în uilizarea Veeam și numeroasele sale opțiuni pentru backup. Make-A-Wish caută să adauge potențial backup pentru Office 365.