Evenimente — October 30, 2020 at 3:02 pm

Președintele Huawei Europe discută despre gestionarea crizei la Forumul Global Peter Drucker

by

Ediția din 2020 a Forumului Global Peter Drucker s-a desfăşurat joi în Viena, Austria, orașul natal al celui mai mare om de management. Evenimentul care se desfășoară din 2009, anual, timp de două zile, aflat în acest an la a 12-a ediție, reunește profesioniști ai managementului modern din întreaga lume pentru a dezbate despre leadership-ul eficient și gestionarea crizelor în timpul pandemiei de COVID-19.

În secolul 21, domeniul leadership-ului îndură multe lacune, potrivit lui Richard Straub, fondatorul Forumului Drucker, care susţine că “leadership-ul este peste tot”, deviza evenimentului din acest an.

Adresându-se publicului cu privire la inovație, deschidere și colaborare în perioadele dificile, preşedintele Huawei Europa, James Li, a vorbit despre trei teme care ar trebui să ghideze managerii de astăzi: concentrarea pe valorile de bază ale companiei, tehnologia inovatoare și colaborarea globală.

Imagine1„De-a lungul timpului, am dezvoltat o convingere fermă că cel mai bun răspuns la adversități este acela de a fi centrat pe client. Cel mai bun răspuns la o provocare este să creăm valoare pentru clienții noștri și comunitățile pe care le deservim”, a spus Li, membru al Consiliul de supraveghere Huawei și președintele Huawei Europa.

Iar tehnicienii Huawei au făcut exact asta în urma crizei cauzată de tsunami-ul declanșat de un cutremur cu magnitudinea 9 în Japonia în martie 2011. Tehnicienii au reconstruit în condiții dificile 680 de stații de bază în doar două săptămâni, a reamintit James Li, care este un exemplu de valoare centrată pe client a Huawei.

Bazându-se pe lecțiile învățate în acest an, James Li a spus: „Inovația și conectivitatea vor conduce economia digitală înainte, chiar și în acest moment de criză. Acestea vor fi cheia redresării economice”.

Huawei a avut nevoie de doar 36 de ore pentru a implementa o rețea fără fir de generația a cincea într-un spital nou construit cu 1000 de paturi, special pentru pacienții cu COVID-19, din epicentrul chinez Wuhan la începutul acestui an. Rețeaua de mare viteză cu latență scăzută a permis roboților 5G să poată monitoriza temperatura pacienților și să poată transfera probe medicale și alte informaţii.

În alte zone, pandemia a arătat cât de urgent necesare sunt reţelele 5G și viteza mare de transmisie pentru a implementa măsuri de distanțare socială, cum ar fi teleconferința și școlarizarea la distanță.

James Li a subliniat, de asemenea, dimensiunea socială a leadership-ului modern. „Trebuie să fim mai deschiși, nu mai închiși, mai incluzivi, mai părtinitori, mai uniți, nu împărțiți … Dacă ne putem încuraja pentru a consolida leadership-ul în valori, inovație și colaborare globală, putem trece împreună prin această criză și putem crea un viitor mai bun pentru toată lumea “, a spus el.