Bizpoint, IoT powered by ALLIED TELESIS — November 2, 2020 at 8:36 am

Firmele încep să investească în IoT

by

Internet of things (IoT) concept. Man show iot link networkUn nou studiu de la Gartner arată că, în vreme ce unele firme fie şi-au redus, fie au amânat investiţiile în soluţii Internet of Things (IoT) în tentativa de a –şi conserva fondurile pe timpul pandemiei Covid 19, marea majoritate a acestora îşi măresc, în realitate, investiţiile în această tehnologie promiţătoare.

Conform Gartner, proiectele IoT au ajuns la stadiul în care oferă o rată clară de amortizare şi sunt simplu de justificat în faţa managementului executiv şi al consiliului de administraţie.

Gartner a intervievat un număr de peste 400 de firme din Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Australia, Singapore şi India pentru a afla că aproape jumătate dintre aceste firme (47%) au deja în plan investiţii suplimentare în IoT. Aceste firme folosesc indicatori cheie de performanţă (KPI) pentru a-şi monitoriza rezultatele de afaceri şi pentru marea majoritate a lor există un calendar precis de amortizare a investiţiilor în IoT, care în medie se apropie de trei ani.

Raportul susţine că firmele se îndreaptă tot mai mult către IoT deoarece această tehnologie le permite să culeagă repede roade în termeni de economii de costuri şi creşteri de venituri. Exemplele cele mai întâlnite de astfel de proiecte constau în mentenanţa predictivă a activelor comerciale şi industriale precum ascensoare sau turbine, precum şi în optimizarea unor procese de producţie.

Aproape o treime din respondenţi (31%) au declarat că folosesc instrumente digitale IoT pentru a îmbunătăţi siguranţa angajaţilor şi a clienţilor. În acest context, Gartner se aşteaptă ca o treime din firmele mijlocii şi mari care dispun de strategii IoT să dispună de cel puţin un astfel de instrument digital IoT asociat unei instanţe de folosire în context Covind 19 în cel mult doi ani de zile.

.