Transport/Travel — November 2, 2020 at 10:01 am

GEFCO România introduce asistentul digital personal pentru dezvoltarea digitală a transporturilor

by

Gefco Warehouse in Joita, Romania on 2019. November 14. Photo: Akos StillerGEFCO România, o subsidiară a GEFCO internațional, lider mondial în soluții multimodale pentru lanțul de aprovizionare, a finalizat procesul de implementare a PDA (asistent digital personal) în toate platformele implicate în schema sa de distribuție Groupage (GRP), îmbunătățind nivelul serviciului oferit clienților săi locali și internaționali. Platformele situate în Joița, Arad, Bacău, Sibiu și Cluj – marile orașe implicate în soluția GEFCO Groupage – au fost echipate cu cele mai bune echipamente tehnologice.

Soluția tehnică vine ca răspuns la creșterea numărului de livrări de mărfuri, dar și a exigenței clienților, care vor livrări rapide și precise, ușor de urmărit în timp real.

Ca urmare a rolului tot mai mare al transporturilor de grupaj din portofoliul de servicii al GEFCO România și prin intensificarea digitalizării în toate industriile, declanșată de epidemia COVID-19, finalizarea implementării PDA pe toate platformele GRP va aduce beneficii tuturor părților implicate în această soluție.

PDA-urile asigură trasabilitatea coletelor până la ultima etapă a procesului – ceea ce implică starea în timp real a livrării, geolocalizării și e-POD în timp real (dovada electronică a livrării). În afară de o precizie sporită de încărcare și o viteză mai mare de identificare a coletelor pentru fiecare camion de livrare, instrumentul ajută la reducerea lucrărilor administrative legate de fiecare transport, deoarece stările din Sistemul de Management al Transporturilor sunt înregistrate automat din PDA-uri, iar e-POD-urile sunt arhivate automat în sistem. Nu în ultimul rând, este asigurat un proces fără hârtie pentru livrările efectuate cu PDA-urile.

„Prin acest proiect continuăm să venim în sprijinul clienților cu noi soluții care vor crea valoare adăugată și vor optimiza unele procese de lucru. Credem că, mai ales în condițiile actuale, este necesară o abordare diferită, trebuie să punem mai mult accent pe transformarea digitală și pe adoptarea noilor tehnologii în fluxurile noastre de business. Operațiunile derulate împreună cu clienții și partenerii noștri vor fi mai ușor de urmărit și vor putea fi accelerate prin folosirea PDA-urilor”, a declarat Dan CHIRAN, Overland & Contract Logistics Manager la GEFCO Romania.

Transformarea digitală: o oportunitate în contextul actual

Industria logisticii este într-o continuă schimbare, accelerată mai ales în condițiile actuale. În acest context, a devenit cu atât mai importantă adaptarea la noile condiții, care pun accent pe folosirea tehnologiei pentru satisfacerea cerințelor clienților.

Gefco Warehouse in Joita, Romania on 2019. November 14. Photo: Akos StillerPandemia de COVID-19 a dus la accelerarea unor procese de transformare digitală în industria logisticii. Conform unui studiu al StartUs, tehnologiile care vor avea cel mai mare impact în această industrie, începând cu anul 2020, sunt: Internet of Things (Internetul Lucrurilor) 17%, Inteligența Artificială (AI) 14%, Robotica – Automatizarea depozitelor 11%, Blockchain 10%, Analiza Datelor 9%, Cloud Computing 8%, Vehicule Autonome 5%.

A trecut mult timp de când GEFCO a pășit pe calea transformării digitale, nu numai prin introducerea tehnologiilor existente în procesele sale de afaceri, ci și prin pionierat în lansarea unor noi soluții. GEFCO se concentrează pe stimularea ideilor noi și accelerarea proiectelor prin care poate aduce schimbări semnificative în evoluția industriei de logistică și transport. GEFCO a lansat o soluție digitală inovatoare Moveecar – o platformă digitală care oferă logistică auto pe tot parcursul ciclului de viață al vehiculelor pentru jucătorii din sectorul de mobilitate. De asemenea, poate fi inclus și parteneriatul recent al companiei cu o piață digitală de transport rutier de marfă Chronotruck care simplifică livrările, conectarea expeditorilor și transportatorilor printr-o platformă digitală folosind algoritmi puternici.