Beneficiile tehnologiei Multi-Cloud în contextul accelerării procesului de digitalizare a companiilor

by

Cloud Computing Concept on Touch ScreenDinamica afacerilor și migrarea sau extinderea companiilor în zona de digitalizare generează noi provocări tehnologice și un apetit ridicat pentru serviciile de Cloud. Creșterea tot mai accentuată a volumului de date a impulsionat companiile să opteze pentru platforme Cloud care să răspundă rapid si eficient la nevoile actuale de business.

Multi-Cloud este strategia prin care companiile utilizează mai multe platforme de tipul Cloud, gestionate de furnizori diferiți, oferindu-le astfel o flexibilitate ridicată în alegerea celor mai potrivite soluții de stocare a datelor. Fie că vorbim de informații confidențiale sau aplicații operaționale critice pentru companie, strategia Multi-Cloud permite o îmbunătățire a infrastructurii, aplicațiilor și serviciilor prin posibilitatea de selectare a furnizorii de servicii Cloud, adaptate la capacitatea, performanța și costurile disponibile.

Soluțiile GTS Multi-Cloud se adresează atât companiilor mici și mijlocii, cât și organizațiilor mari, care își desfășoară activitatea gestionând volume mari de date, din industrii precum farmaceutică, banking, telecomunicații sau IT&C. Acestea beneficiază de soluții personalizate cu o gamă variată de resurse la cerere, scalabile, sigure și flexibile.

Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom

„Tehnologia GTS Multi-Cloud oferă companiilor flexibilitatea de care au nevoie în alegerea furnizorilor de servicii Cloud pentru stocarea datelor. Investițiile din ultimii ani alocate pentru dezvoltarea celor două platforme de Cloud proprii, ne-au permis să punem la dispoziția clienților noștri tehnologii de Cloud care să răspundă la o gamă largă de obiective de afaceri”, declară Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

 

Abordarea Multi-Cloud permite companiilor selectarea aplicațiilor ce pot fi gestionate intern, de propriul departament de IT, și a celor care necesită migrarea către una sau mai multe platforme securizate, oferite de unul sau mai mulți furnizori. Datele critice ale companiei pot fi stocate securizat atât într-un Cloud privat, cât și public, în funcție de nevoile de business.

Implementarea unui Multi-Cloud asigură un nivel avansat de securitate, reducându-se astfel riscul unui atac cibernetic și întreruperea disponibilității aplicațiilor critice. De asemenea, companiile au posibilitatea de selectare a mai multor furnizori de servicii Cloud, iar GTS colaborează cu cei mai importanți dintre aceștia, la nivel internațional, asigurând astfel o integrare optimizată cu orice abordare Multi-Cloud aleasă de companie.

Clienții GTS își pot gestiona activitățile de Cloud pe platformele de virtualizare VMware sau Openstack, în funcţie de nevoile acestora de business.

Tehnologia dezvoltată de Vmware, pe bază de licență, se adresează cu precădere companiilor de tip Enterprise, care nu au o echipă dedicată de IT pentru gestionarea zonei de Cloud, mentenanță fiind asigurată de platforma Vmware, dar și de specialiștii GTS, atunci când apar nevoi personalizate din partea clienților.

În ceea ce privește platforma de virtualizare opensource bazată pe Openstack, aceasta permite companiilor să îți gestioneze singure datele în Cloud, precum și utilizarea mașinilor virtuale, realizare backup-ului de date din alte platforme publice sau private de Cloud, însă beneficiază de mentenanță și asistență tehnică din partea echipei de profesioniști GTS, inclusiv pentru actualizările de securitate.

Suportul tehnic oferit de GTS facilitează achiziționarea și managementul resurselor de calcul (procesoare, RAM, stocare, etc) pentru mediile de Cloud, iar transferul mașinilor virtuale, indiferent de localizarea acestora pe glob, se poate face rapid dintr-un mediu de Cloud într-altul. În plus, resursele de calcul beneficiază de back-up în centrele de date.

GTS Telecom oferă o gamă completă de soluții de Cloud și securitate care includ Disaster Recovery, Backup as a Service, GTS Anti DDoS, Managed Network Security, produse anti-malware și soluții integrate de securitate (supraveghere video, control acces, detecție și alarmare la efracție și incendiu).

Pentru mai multe informații, contactați echipa de vânzări GTS sales@gts.ro