Esential — November 16, 2020 at 9:20 pm

Ezitări în trecerea completă către medii cloud

by

agile-cloud-ts-100588281-primary.idgeIDC notează într-un recent raport, elaborat împreună cu Virtana, o firmă specializată în migrarea către cloud, că liderii digitali de azi se bucură de avantajele infrastructurilor de cloud public, dar preferă să continue să păstreze aplicaţiile critice on-premises. Ca atare, modelul actual de referinţă utilizat este acela hibrid, în cadrul căruia aplicaţiile critice rămân sub controlul organizaţiilor.

Pentru întocmirea raportului, cele două firme de analiză au discutat cu aproape 1200 de companii.

Un sfert din liderii digitali (acele firme care investesc cel mai mult în diverse tehnologii de avangardă) folosesc servicii de public cloud, faţă de doar 10% dintre urmăritorii digitali.

Conform autorilor raportului, explicaţia constă în faptul că mediile de cloud public reprezintă o soluţie IT transformativă, dar nu se poate aplica în toate scenariile de funcţionare. De ce? Cele mai multe aplicaţii şi servicii folosite în medii IT on-premises au nevoie de modernizare, aşa că simpla mutare a acestor aplicaţii în medii cloud fără schimbarea modului în care sunt ele gestionate riscă să genereze un rezultat departe de optim.

Ca atare, în opinia IDC, organizaţiile ar beneficia cel mai mult de pe urma unei abordări holistice, cu ajutorul căreia aplicaţiile şi serviciile existente să fie mai întâi optimizate pentru medii cloud, în paralele cu dezvoltarea de noi aplicaţii native pentru cloud. Prin aceasta, o infrastructură hibridă bine gestionată va putea să furnizeze agilitate şi suport pentru inovaţie, simultan cu găsirea unui echilibru între performanţe, costuri şi securitate.