Business, Foto-Video-Audio — November 16, 2020 at 11:21 am

ViewSonic VG2448 asigură ergonomia necesară oricărui birou eficient

by

ViewSonic_2448_1_Eficiența companiilor a crescut semnificativ odată cu adoptarea tehnicii de calcul, motiv pentru care computerele sunt la ora actuală omniprezente în activitățile de birou. Desigur, sistemul de calcul în sine simplifică mult rutina angajaților, care pot îndeplini în acest fel mai multe sarcini în același timp, dar pentru o optimizare a muncii este nevoie și ca interacțiunea om-mașină să fie una cât mai fluidă. Acesta este motivul pentru care producători precum ViewSonic depun eforturi pentru a dezvolta monitoare business cât mai ergonomice, cu funcții și calități care să ajute și mai mult utilizatorii în activitățile lor profesionale. Unul dintre rezultatele acestor eforturi este VG2448 – un monitor Full HD de 24”, care excelează prin designul său ergonomic.

Conform specificațiilor producătorului, ViewSonic VG2448 folosește un panou IPS în format 16:9, care permite o luminozitate maximă de 250cd/m2, contrast de 1000:1 și timp de răspuns de 5ms, în timp ce unghiul de vizibilitate măsoară 1780(de grade), atât pe orizontală, cât și pe verticală. Evident, acestea nu sunt neapărat valori impresionante, dar sunt mai mult decât suficiente pentru birou, unde caracteristici superioare ar trece neobservate. În ceea ce privește conectivitatea, modelul este prevăzut cu porturi DP, HDMI și VGA, cărora li se adaugă un hub cu 4 porturi USB. De asemenea, sunt bine venite boxele stereo de 2x2W, care elimină astfel necesarul de spațiu care ar fi trebuit alocat pentru boxe dedicate.

La fel ca orice monitor pentru birou, ViewSonic VG2448 merge pe un design sobru, cu o parte frontală neagră, ramă subțire pe 3 laturi și materiale de o calitate ceva peste așteptări. De observat aici este amplasarea butoanelor de control pe partea frontală, la vedere, abordare pe care cu siguranță mulți o vor aprecia pentru plusul de ergonomie asigurat în acest fel. Partea din spate introduce argintiul la nivelul piciorului de susținere, care se prelungește până pe talpa acestuia. Aici designul este ceva mai complex, căci piciorul este prevăzut cu mâner pentru transport, sistem de fixare a unui dispozitiv client de dimensiuni reduse și soluție de management al cablurilor.

ViewSonic_2448_4_Ca reglaje, sunt oferite cele standard, cu câteva observații. Astfel, pivotarea în mod portret nu este posibilă numai la 900, cum se întâmplă în cazul multor modele, ci la +/-900. Pe de altă parte, rotirea în plan orizontal se rezumă la +/-600, ceea ce ar trebui să fie însă de ajuns pentru cea mai mare parte a utilizatorilor. La rândul său, creșterea unghiului de înclinare pe spate până la 400 poate fi de un real folos în anumite circumstanțe. Tuturor acestora i se adaugă, desigur, posibilitatea înlăturării piciorului standard de susținere pentru a fixa monitorul pe un suport sau perete prin sistem VESA.

Pe toată durata operării, meniul afișat pe ecran s-a dovedit deosebit de intuitiv, nefiind necesară o perioadă de acomodare. Includerea unor moduri pre-configurate pentru filme și jocuri, alături de cel pentru birou, poate părea puțin ciudată, dar arată că VG2448 poate mai mult decât Office. Iar pentru utilizatorii mai pretențioși, este permisă configurarea și salvarea unor moduri personalizate. Cea mai utilă funcție pentru birou rămâne probabil ViewSplit, pe care modelul o oferă alături de nu mai puțin de 9 template-uri, plus posibilitatea acordată utilizatorului de a-și crea propriul template, în funcție de preferințe și nevoi.

În urma măsurătorilor, a reieșit că ViewSonic VG2448 oferă o luminozitate de până la 234cd/m2 și un contrast de 941:1 – valori neobișnuit de apropiate de cele specificate de producător pentru un monitor din acest segment de preț. De asemenea, spectrul sRGB este reprodus într-o bună proporție, astfel că imaginile redate sunt realiste și au un aspect natural.

Datorită dotărilor, designului și performanțelor oferite, ViewSonic VG2448 își justifică prețul de achiziție și este recomandat din aceleași motive tuturor birourilor care doresc un plus de ergonomie, care să ducă la optimizarea activităților și operațiunilor uzuale.