Networking — November 18, 2020 at 3:28 pm

Axis Communications a lansat camera PTZ cu suport VISCA V5925

by

AXIS_v5925_audience_presenters_1700w_2009Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a introdus pe piață camera PTZ V5925 – o soluție excelentă pentru streaming live și broadcasting, datorită rezoluției HDTV 1080p cu 60 cadre pe secundă, funcției zoom 30x și suportului VISCA și VISCA over IP.

În mod tradițional, camerele de supraveghere video sunt utilizate pentru monitorizarea perimetrelor, îmbunătățirea nivelului de siguranță pentru persoane și bunuri sau pentru obținerea de probe în situația unor incidente. Odată cu evoluția tehnologiei, extinderea soluțiilor de analiză și a creșterii vitezei Internetului, scenariile de utilizare a camerelor de supraveghere s-au diversificat enorm, iar aplicațiile în care pot fi utilizate sunt limitate practic numai de imaginația și nevoile utilizatorilor. Din acest motiv, Axis Communications extinde constant gama de produse, prin adăugarea de modele care să răspundă și mai bine noilor cerințe și să se adreseze provocărilor actuale și viitoare. În această filosofie se încadrează și noua AXIS V5925 – o cameră PTZ de rețea deosebit de versatilă, ideală pentru aplicații de streaming live la nivel profesional.

Datorită rezoluției HDTV 1080p cu 60FPS, AXIS V5925 poate filma chiar și scene în mișcare, ceea ce o recomandă îndeosebi pentru scenariile în care calitatea conținutului video este importantă. Mai mult, funcția zoom optic 30x, căreia i se adaugă zoom digital 12x, permite surprinderea și a celor mai mici detalii dintr-un cadru, în timp ce controlul PTZ îi asigură operatorului un control ușor și fluid. Iar pentru o adaptabilitate și mai mare la orice scenariu, V5925 este prevăzută cu un mod pentru scene dinamice, precum cele specifice transmisiunilor sportive și cu unul potrivit pentru scene statice, precum evenimentele care au loc în general pe o scenă.

Abilitățile modelului AXIS V5925 care îl recomandă pentru transmisiuni live nu se opresc însă la performanțe, ci continuă cu alte dotări tehnice. Astfel, pe lângă interfața LAN, uzuală pentru un echipament de rețea, camera este prevăzută și cu ieșiri HDMI și 3G-SDI, intrări audio profesionale XLR și suport VISCA și VISC over IP. În acest fel, V5925 poate fi utilizată împreună cu echipamente A/V profesionale din industria soluțiilor de streaming și poate fi integrată fără probleme în instalări A/V deja existente. Aplicațiile simple sau mobile nu sunt nici ele neglijate, astfel că echipamentul este livrat împreună cu o licență Camstreamer pe 3 luni, care facilitează streaming-ul live pe platforme populare, precum YouTube sau Facebook Live, direct din cameră, prin intermediul unei rețele IP.

Adăugând elemente de securitate, precum firmware autorizat și inițializare securizată, sau funcții de reducere a necesarului de lățime de bandă, precum Axis Zipstream, noua cameră AXIS V5925 poate fi implementată cu ușurință în orice aplicație de streaming live sau broadcasting, fără a face compromisuri în ceea ce privește siguranța sau calitatea.