Aplicatii, Transport/Travel — November 18, 2020 at 3:36 pm

Stefanini a reproiectat aplicația pentru curierat a FAN Courier

by

Compania globală de tehnologie Stefanini, prin subsidiara sa din România, a reproiectat complet aplicația pentru livratori a celei mai mari companii de curierat din țară, FAN Courier. Proiectul, finalizat la timp pentru a zecea ediție Black Friday, permite curierilor să genereze AWB-uri pe loc, fapt care în trecut era imposibil și creștea sensibil timpul de livrare.

fan_courier150431Inițiată simultan cu o reîmprospătare a parcului de PDA-uri pentru cei peste 3000 de curieri ai companiei client, reproiectarea aplicației a presupus construirea unei noi arhitecturi, care a dus la o viteză de lucru și un nivel de securitate mult îmbunătățite.

„Proiectul de redesenare a unei aplicații pentru curierat, la cea mai mare firmă de profil din România și având ca termen de livrare obiectiv, Black Friday, vârful de cumpărături al întregului an a fost o provocare în adevăratul sens al cuvântului”, spune Florin Ștefan, Directorul Operațional al Diviziei de Dezvoltare de aplicații în cadrul Stefanini EMEA. „Pentru un curier, aplicația pe care o folosește în fiecare zi este cel mai important și mai util instrument de lucru. Familiaritatea și ușurința în utilizare au fost principiile cheie după care ne-am ghidat în realizarea acestui proiect”.

Redesenând aplicația de curierat după o perioadă îndelungată de utilizare a precedentei versiuni, echipa Stefanini a trebuit să țină cont de evoluțiile tehnologice survenite între timp și să creeze o interfață de utilizare, ușor de adoptat, care să încorporeze noile funcționalități pe care și le dorea clientul.

Stefanini logo_color_no tag line„Pe final de an, companiile de curierat sunt extrem de aglomerate, numărul de livrări crește exponențial, iar clienții contează pe termenele de livrare cu care sunt obișnuiți pe parcursul anului. Orice întârziere poate crea probleme, după cum orice modalitate de a simplifica procesul de predare/ primire și de a reduce timpul de livrare poate ajuta enorm. Aceasta a fost una dintre misiunile noastre principale”, explică Liviu Petre, Operations Delivery Manager, Stefanini EMEA.

În același timp, pe lângă noile funcționalități, aplicația a trebuit să încorporeze un nivel mai ridicat de securitate, adecvat cantității de date sporite pe care o poate procesa acum și volumului crescut de comenzi și livrări.

„Implementarea noii aplicații la nivelul curierilor s-a realizat prin intermediul unor traininguri făcute direct de client”, adaugă Liviu Petre, „dar noi am rămas la dispoziția sa cu un număr de specialiști pentru a răspunde oricăror întrebări sau probleme rezultate în urma acestora sau din utilizare. Viteza cu care a fost adoptată aplicația de către curieri până în prezent ne bucură foarte mult și ne îndreptățește să credem că am reușit, împreună cu clientul, să creăm un instrument de lucru funcțional și rapid, așa cum ne-am dorit”.