Analiza — December 8, 2020 at 5:19 pm

Cheltuieli mai mari pe securitate în 2021

by

Firmele mari şi foarte mari intenţionează să cheltuie fonduri suplimentare pe soluţii IT de securitate anul viitor, pe măsură ce înaintează pe drumul transformării digitale. Este principala concluzie a unui recent raport Red Hat, bazat pe chestionarea unui număr mai mare de 1400 profesionişti IT.

financial stock market graph on laptop screen 3d illustrationConform raportului, pentru anul viitor priorităţile legate de transformarea digitală se referă la inovaţie (23% dintre respondenţi), securitate (19%), experienţa utilizatorilor (13%) şi reducerea costurilor (11%). Legat de aceste priorităţi, cei mai mulţi bani se vor duce pe soluţii de securitate, care a fost citată ca prioritate de finanţare pentru anul viitor de 45% din respondenţi.

De asemenea, firmele au în intenţie să cheltuie fonduri suplimentare pe soluţii de management IT şi cloud (39%), infrastructură cloud (34%), optimizare IT (29%) şi automatizare (26%).

În ciuda turbulenţelor economice induse de pandemia sanitară, aceasta a servit la accelerarea dramatică a transformării digitale. Raportul arată că 85% din respondenţi urmăresc în mod activ iniţiative de transformare digitală, doar 5% afirmând că încă n-au pornit astfel de iniţiative.

Cum două treimi din respondenţi declară că sunt profund angajaţi în eforturi de transformare, integrarea soluţiilor (27%), securitatea şi conformitatea (26%) şi lipsa de talente (25%) au fost citate ca fiind principalele provocări.

În altă ordine de idei, mediul cloud se află în centrul transformării digitale, iar Red Hat susţine în raportul său că, în vreme ce soluţiile hibride rămân o strategie populară, din ce în ce mai multe firme se orientează către medii multicloud ca soluţie preferată. Utilizarea a trei sau mai multe medii cloud este aşteptată să crească semnificativ anul viitor, întrucât 51% din respondenţi au afirmat că aceasta este calea lor preferată de a merge înainte.