Energie&Utilitati — December 10, 2020 at 3:16 pm

Soluție inteligentă Schneider Electric pentru managementul energiei electrice la fabrica Dunapack Rambox

by

Schneider Electric a instalat o soluție complexă si inteligenta de management al energiei electrice la fabrica Dunapack Rambox din Bolintin Deal.

Când Dunapack Rambox a început construcţia unei fabrici de ambalaje din carton, la Bolintin-Deal, la finalul lui 2018, momentul a fost potrivit pentru regândirea fluxurilor de producție și proiectarea sistemelor de alimentare cu energie electrică de la zero, pentru un plus de stabilitate și eficiență. Viitoarea fabrică de ambalaje de carton ondulat a Dunapack Rambox, filiera locală a diviziei de packaging a grupului austriac Prinzhorn Group, reprezenta, la acel moment, o investiţie de 45 de milioane de euro care urma să creeze 150 de noi locuri de muncă, fabrica fiind programată să-şi înceapă activitatea operaţională anul următor. Principiul de bază a fost realizarea unei arhitecturi flexibile a instalațiilor de producție, care să pregătească fabrica pentru orice situații de piață sau provocări din industrie.

„La fabrica Dunapack din Bolintin Deal, ne-am aflat într-o situație ideală, aceea de a colabora cu partenerul si cu clientul încă din faza de proiectare a construcției”, explică Cătălin Bulagea, End User Key Account Manager Schneider Electric România. „Avem, desigur, soluții pentru orice tip de situație din mediul industrial, dar cel mai bine este când suntem implicați și ni se solicită un proiect chiar din faza de construcție a clădirii, pentru că așa putem să ne asigurăm că vom construi o soluție optimă, care răspunde specific nevoilor clientului în unitatea respectivă de producție.”

ecostruxure-augmented-operator-advisor-IC-450x218Pe lângă cele 26 de tablouri electrice de distribuție de joasă tensiune, asamblate și instalate cu ajutorul partenerului Schneider Electric, Medium Electric, soluția propusă de companie pentru fabrica Dunapack a inclus automatizarea prin solutia BMS (Building Management System) pentru unitatea de producție realizată de IMSAT SA și, desigur, o soluție de distribuție electrică, cu bară capsulată, Canalis.

Pentru administrarea mai simplă a sistemelor și soluțiilor instalate, Schneider Electric a propus folosirea EcoStruxure Augmented Operator Advisor, care permite monitorizarea sistemelor de alimentare cu energie electrică inclusiv de la distanță, prin intermediul realității augmentate.

„Așa cum Dunapack Packaging este unul dintre liderii indiscutabili ai pieței de carton ondulat și ambalaje din carton ondulat din România, ne bazăm pe parteneriate de lungă durată, cu criterii stricte de alegere a furnizorilor, iar alegerea Schneider Electric ca principal furnizor pentru echipamentele electro-energetice, cât și pentru software, ne asigură că vom avea aceeaşi calitate constantă a produselor noastre”, a declarat Cătălin Dudu, Operations Director Dunapack Rambox.

„Pentru proiectul Dunapack,  IMSAT Groupe SNEF, proiectant și integrator de soluții multitehnice în domeniul electric, mecanic, HVAC, al automatizărilor și roboților industriali, a integrat echipamentele și soluțiile Schneider Electric destinate managementului energiei, furnizând soluții inteligente care includ digitalizarea energiei, managementul durabilității și optimizarea consumului”, a declarat Marius Cirstea, Director IMSAT Agenția Argeș. „Obiectivul principal al parteneriatului strategic IMSAT – Schneider Electric este să ne respectăm promisiunile față de partenerii pe termen lung”.

Implementarea unei soluții unitare EcoStruxure a dus la reducerea semnificativă a timpului de instalare a echipamentelor și, ulterior, a oferit și oferă clientului posibilitatea de a întreține cu ușurință instalația electrică. Sistemul BMS de monitorizare și gestionare a consumului de energie permite furnizarea în timp real de informații asupra stării distribuției electrice și a echipamentelor de climatizare din fabrică. De asemenea, ofera garanția unei alimentări sigure și stabile cu energie electrică și, astfel, o reducere semnificativă a întreruperilor și timpilor morți.